PVO informē, ka koronavīrusa pandēmijas izplatība pasaulē paātrinās

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasЗдание штаб-квартиры Всемирной организации здравоохранения в Женеве.
Здание штаб-квартиры Всемирной организации здравоохранения в Женеве.  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šodien aprit pusgads kopš brīža, kad PVO saņēma pirmās ziņas par nezināma tipa pneimonijas perēkli Ķīnā.

RĪGA, 30. jūnijs — Sputnik. Covid-19 pandēmijas izplatība pasaulē paātrinās, neskatoties uz situācijas uzlabošanos dažās valstīs, informēja Pasaules Veselības organizācijas ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss, vēsta RIA Novosti.

"Dažas valstis saskārušās ar slimības gadījumu skaitu pieaugumu, atverot savu ekonomiku un atgriežoties pie sociālās dzīves. Lielākā daļa cilvēku joprojām ir uzņēmīgi pret vīrusu. Tam vēl ir iespējas izvērsties. (..) Smagā realitāte rāda, ka situācija vēl nav beigusies," viņš teica.

PVO ģenerāldirektors atzīmēja, ka 30. jūnijā aprit pusgads kopš brīža, kad PVO saņēma pirmās ziņas par nezināma tipa pneimonijas perēkli Ķīnā.

Sešus mēnešus vēlāk inficēto skaits pasaulē sasniedzis desmit miljonus cilvēku, pusmiljons ir miris, viņš piebilda.

Iepriekš PVO ģenerāldirektors informēja, ka pasaulē iestājusies jauna un bīstama pandēmijas fāze. Pēc viņa vārdiem, tā notiek tāpēc, ka daudziem cilvēkiem "apnicis sēdēt mājās", taču vīruss vēl joprojām strauji izplatās un ir nāvējoši bīstams.

Ziņu lente
0