Ārsts-imunologs pastāstīja, kad vīruss sāks apstāties pats

© Foto : из архива автораЭксперт, доктор медицинских наук, врач-иммунолог Владислав Жемчугов
Эксперт, доктор медицинских наук, врач-иммунолог Владислав Жемчугов  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sevišķi bīstamu infekciju speciālists Vladislavs Žemčugovs paskaidroja, kā saudzīgā režīmā palielināt cilvēku skaitu, kuriem izveidojusies imunitāte pret vīrusu.

RĪGA, 23. jūnijs – Sputnik. Vairākas dienas pēc kārtas Latvijā nav atklāts neviens jauns Covid-19 gadījums. Turklāt, saskaņā ar Veselības ministrijas vakar sniegtajiem datiem, diennakts laikā tika veikti 1163 koronavīrusa infekcijas testi. Valstī saglabājas virkne ierobežojumu koronavīrusa savaldīšanai: cilvēkiem iesaka ievērot distanci, lietot sejas masku sabiedriskajā transportā un regulāri mazgāt vai dezinficēt rokas.

Тедрос Адханом Гебрейесус - Sputnik Latvija
Pasaulē iestājas jauna bīstama fāze: PVO vadītājs paudis viedokli par Covid-19

Kamēr 60% planētas iedzīvotāju nebūs imunitātes pret Covid-19 un vīruss pats nesāks apstāties pie izslimojušajiem vai vakcinētajiem cilvēkiem, runāt par pandēmijas beigām nedrīkst, paziņoja Sputnik Latvija medicīnas zinātņu doktors, sevišķi bīstamu infekciju speciālists, ārsts-imunologs Vladislavs Žemčugovs.

"Protams, nav iespējams ilgu laiku turēt cilvēkus spriedzes apstākļos, taču savaldošie pasākumi ir nepieciešami, lai audzētu veselības aprūpes sistēmas jaudu – lai neiet bojā tie, kam ir smaga slimības gaita," atzīmēja ārsts.

Pēc viņa sacītā, it kā veltīgi, pēc cilvēku domām, ierobežojumi sašūpo psihi visvairāk.

"Jāsaglabā ierobežojumi tur, kur veselības aprūpe netiek galā, un jāskaidro – kāpēc un priekš kam ir nepieciešami šie pasākumi. Taču pakāpeniski tie ir jāatceļ, lai saudzīgā režīmā panāktu to pašu ciparu 60% apmērā – ņemot vērā to, ka vīruss ir kļuvis "labestīgāks", smagu slimības gaitu kļuvis mazāk, savukārt bezsimptomu formu gadījumu – vairāk," paskaidroja Žemčugovs.

Saskaņā ar vakardienas Veselības ministrijas datiem, Latvijā tika atklāti vien 1111 Covid-19 gadījumi. Miruši 30 cilvēki, 903 izveseļojās. Pasaulē ir reģistrēti gandrīz 9,2 miljoni inficēto, no tiem vairāk nekā 474 tūkstoši ir miruši un gandrīz 5 miljoni izveseļojušies.

Ziņu lente
0