Pasaulē iestājas jauna bīstama fāze: PVO vadītājs paudis viedokli par Covid-19

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasТедрос Адханом Гебрейесус
Тедрос Адханом Гебрейесус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielu skaitu cilvēku ir nogurdinājis pašizolācijas režīms, turklāt valstis steidz atjaunot ekonomiku pēc dīkstāves, un tas novedīs pie jaunas bīstamas fāzes vīrusa izplatībā.

RĪGA, 21. jūnijs - Sputnik. Pasaules Veselības organizācijas ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss organizācijas brīfingā pauda viedokli, ka sākas jauna bīstama koronavīrusa izplatības fāze pasaulē, vēsta Press.lv.

Viņš konstatēja, ka cilvēkiem apnicis sēdēt mājās un valstis steidzas atvērt robežas un atjaunot ekonomiku, tomēr vīruss vēl nav pazudis.

"Tomēr vīruss vēl joprojām ātri izplatās, tas vēl joprojām ir nāvējošs, un lielākā daļa cilvēku pret to vēl joprojām ir uzņēmīgi," teica Gebreiesuss.

Сезонный рост заболеваемости гриппом и ОРВИ в России - Sputnik Latvija
Bērnu klīniskā slimnīca meklē ar Covid-19 izslimojušus bērnus

PVO vadītājs atzīmēja, ka 18. jūnijā reģistrēts rekordliels Covid-19 inficēto skaits, lielākā daļa no viņiem – Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā. Kopā – 150 tūkstoši cilvēku diennakts laikā. Liels saslimšanas gadījumu skaits fiksēts arī Dienvidāzijas un Tuvo Austrumu valstīs.

Gebreiesuss ieteica visām valstīm joprojām ievērot visus ierobežojumus un nezaudēt modrību.

Cita starpā, pēc viņa domām, ļoti svarīgi ir ievērot sociālo distanci, bieži mazgāt rokas, izmantot individuālās aizsardzības līdzekļus.

Patlaban pasaulē fiksēti 8,689 miljoni infekcijas gadījumu, 460 548 cilvēki ir miruši.

Ziņu lente
0