"Izturas kā pret lopiem": ukrainiete stāsta par darba apstākļiem Polijā

© Sputnik / Pavel PalamarchukДорожный знак, обозначающий территорию Украинского государства, у международного пункта пропуска через украинско-польскую границу
Дорожный знак, обозначающий территорию Украинского государства, у международного пункта пропуска через украинско-польскую границу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saimnieki Polijā agrāk bieži ņirgājās par viesstrādniekiem, nemaksāja solīto. Taču tagad izskatās, ka viņi pavisam zaudējuši cilvēcību, uzskata sieviete pēc brauciena peļņā uz Poliju.

RĪGA, 13. jūnijs – Sputnik. Luckas iedzīvotāja Gaļina Fedišina, kura devās uz Poliju peļņā, pastāstīja, kādos apstākļos ukraiņi ir spiesti strādāt Polijā, vēsta RIA Novosti.

Sieviete devās uz Varšavu ar darba vīzu – viņa strādāja pārtikas produktu ražošanas uzņēmumā. Tomēr karantīnas dēļ uzņēmums darbu apturēja, un sieviete bija spiesta meklēt papildu peļņas iespējas, piemēram, ogu novākšanā. Taču tur cilvēki izrādījās vēl sliktākā stāvoklī.

"Poļu saimnieki jau agrāk bieži ņirgājās par mūsu cilvēkiem, nemaksāja solīto. Bet tagad pavisam par zvēriem palikuši. Pēdējās nedēļas laikā es pabiju divās saimniecībās netālu no Varšavas, un visur mēģināja piekrāpt, bet darba apstākļi – īsta katorga," Fedišina pastāstīja Ukrainas izdevumam "Strana".

Введение безвизового режима Украины с ЕС - Sputnik Latvija
"Uz mājām, kurvas!" Kā ukraiņu strādniekus sagaida Eiropā

Viņa paskaidroja, ka mēģinājusi atrast citas iespējas piepelnīties, tomēr atkal saskārusies ar grūtībām – neapmaksātām virsstundām un ļoti sliktiem apstākļiem. Piemēram, cilvēkus izmitināja šķūnī, kas "vairāk atgādināja zirgu stalli", gultu vietā bija dēļi. Pie tam sieviete konstatēja, ka pret saviem līdzpilsoņiem poļi izturas pavisam citādi un maksā daudz vairāk.

"Bet pret ukraiņiem izturas kā pret lopiem vārda tiešā nozīmē," bija sašutusi ukrainiete.

Viņa piezīmēja, ka daudzi viņas tautieši ir spiesti piekrist mazai algai un "ellīgiem apstākļiem", - viņi zina, ka Ukrainā nesaņems pat to.

Ziņu lente
0