Pēc pieciem un desmit gadiem: ārsts par komplikācijām bezsimptomu Covid-19 gadījumā

© Sputnik / Алексей Майшев / Pāriet pie mediju bankasВрачи клинической больницы в Москве, переоснащенной для лечения пациентов с COVID-19
Врачи клинической больницы в Москве, переоснащенной для лечения пациентов с COVID-19 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaitējums, kas organismam nodarīts bezsimptomu Covid-19 gadijumā, ir atkarīgs no pakāpes, kādā vīruss skāris organismu, kā arī no paša vīrusa koncentrācijas.

RĪGA, 19. maijs — Sputnik. Cilvēkiem, kam Covid-19 gaitā simptomi nav novērojami, iespējams komplikāciju risks nākotnē, uzskata medicīnas zinātņu doktors Oļegs Vinogradovs, Pirogova centra galvenais neirologs.

Ilgstošu komplikāciju parādīšanās risks būs atkarīgs no pakāpes, kādā vīruss skāris organismu, kā arī no paša vīrusa koncentrācijas. Ļoti svarīga ir arī skābekļa bada pakāpe audos un tas, cik aktīvi strādā imūnsistēma, vēsta RIA Novosti.

Пожилой мужчина - Sputnik Latvija
"Situācija izskatās briesmīgi": "Mārsnēni" centra vadītāja par Covid-19 uzliesmojumu

"No tā būs atkarīgas nākamās komplikācijas, kas būs pēc pieciem, desmit gadiem," norādīja mediķis.

Vinogradovs atzina, ka pagaidām ārsti nevar sniegt precīzu veselības prognozi cilvēkiem, kam Covid-19 norit bez simptomiem.

Iepriekš vēstīts, ka Latvijā pieaug bezsimptomu slimnieku skaits. Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs atzīmēja, ka katram desmitajam inficētajam Latvijā nebija klīnisku slimības izpausmju. Pēc ārsta domām, cilvēki bez simptomiem var kļūt par bīstamiem infekciju izplatītājiem, un šo faktoru ignorēt nav iespējams. 

Ziņu lente
0