Ukrainas parlamenta deputāts aicinājis atjaunot valstī "medicīnu kā PSRS"

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasЗаседание Верховной рады Украины
Заседание Верховной рады Украины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Politiķis atgādināja, ka Padomju Savienība tikusi galā arī ar daudz nopietnākiem izaicinājumiem nekā Covid-19, turklāt modernā veselības aprūpe nopietni piekāpjas PSRS izstrādātās sistēmas priekšā.

RĪGA, 18. maijs - Sputnik. Ukrainas parlamenta deputāts no partijas "Tautas kalps" Jevgēņijs Ševčenko aicinājis atjaunot valstī "medicīnu kā PSRS laikos", vēsta Sputnik Lietuva.

Intervijā telekanālam "UA: Pervij" politiķis asi kritizēja veselības aprūpes sistēmu Ukrainā un atzīmēja, ka valsts bijusī veselības ministre Uļjana Supruna radījusi kapitālistisko sistēmu, kas valstī "nav iejutusies".

Производство медицинских масок - Sputnik Latvija
"Nepaspēsiet ne attapties": Ukrainai prognozē pandēmijas attīstību kā Itālijā

"Jā, es gribu, lai būtu tāda sistēma kā PSRS. Un pandēmija ir parādījusi, ka tā ir labāka sistēma," pastāstīja Ševčenko.

Ukrainas prezidenta partijas biedrs atgādināja, Padomju Savienība tikusi galā arī ar daudz nopietnākām pandēmijām, tāpēc Kijevai nāktos pārņemt tās pieredzi.

Patlaban Ukrainā fiksēti vairāk nekā 18 tūkstoši Covid-19 gadījumu, vairāk nekā 500 beigušies letāli.

11.martā Pasaules veselības organizācija izsludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 pandēmiju. PVO dari liecina, ka pasaulē fiksēti vairāk nekā 4,6 miljoni infekcijas gadījumu, vairāk nekā 312 tūkstoši cilvēku ir miruši.

Ziņu lente
0