Nosaukta koronavīrusa bīstamākā īpašība

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasМедицинские работники в отделении реанимации для больных с коронавирусной инфекцией
Медицинские работники в отделении реанимации для больных с коронавирусной инфекцией - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķīniešu speciālists atzīmēja SARS-CoV-2 augsto lipīgumu: ar to var inficēt ātrāk un vieglāk, nekā ar sezonālo gripu, ARVI vai koronavīrusu MERS, kas arī padara to tik bīstamu.

RĪGA, 9. maijs – Sputnik. Ķīniešu virusologs, profesors Džuns Naņšaņs pastāstīja, ko bīstamu sevī nes koronavīruss un kā no tā var sevi pasargāt, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz portālu Huanqiu.

Speciālists atzīmēja SARS-CoV-2 augsto lipīgumu: ar to var inficēt ātrāk un vieglāk, nekā ar sezonālo gripu, ARVI vai koronavīrusu MERS, kas arī padara to tik bīstamu. Tādēļ aizsardzībai no jaunās infekcijas ir jāizstrādā četru komponentu cīņas sistēma. Tās ir agrīnā aizsardzība, agrīnā atklāšana, agrīnā diagnostika un agrīnā izolācija, precizēja profesors.

Pēc ārsta sacītā, agrīnā aizsardzība būtībā ir individuālie pasākumi: sejas masku un cimdu nēsāšana, roku mazgāšana, sociālās distances ievērošana. Šie pasākumi ir efektīvi, jo ar koronavīrusu inficē tieša kontakta gadījumos un ar caur virsmām, paskaidroja Naņšaņs.

Илзе Винькеле - Sputnik Latvija
Prātīguma pārbaude: kad Latvijā atkal tiks mīkstināti ierobežojumi

Agrīnai atklāšanai ir nepieciešams ātri atklāt cilvēkus, kuri sirgst no Covid-19 līdzīgiem simptomiem: tostarp jāmēra temperatūra cilvēku masveida pulcēšanās vietās. Turklāt ir svarīga pašu cilvēku atbildība – ja parādās aizdomīgi simptomi, nekavējoties ir jāvēršas pie ārstiem. Slimības pazīmju vidū viņš nosauca nespēku, drudzi, sausu klepu un netipisku nogurumu.

Naņšaņs atzīmēja agrīnās diagnostikas nozīmi: tas ir nepieciešams, lai slimnīcās vienuviet netiktu ievietoti koronavīrusa slimnieki un pārējie pacienti. Šim nolūkam ir nepieciešama speciāli izmeklējumi ambulatoros apstākļos. Zinātnieks ir pārliecināts, ka mājas apstākļos nav iespējams nodrošināt kvalitatīvu izmeklējumu.

Agrīnā izolācija ir nepieciešama operatīvai inficēto fiziskā kontakta novēršanai ar veseliem cilvēkiem, nobeigumā sacīja virusologs.

Koronavīrusa pandēmija ir pārņēmusi praktiski visu pasauli. Tiek ziņots par vairāk nekā 4 miljoniem inficētajiem, ko kuriem vairāk nekā 276 tūkstoši ir miruši un vairāk nekā 1,4 miljoni ir izveseļojušies.

Visvairāk inficēto un upuru ir reģistrēts ASV, Spānijā un Itālijā. Savukārt Ķīnai izdevies uzvarēt epidēmiju.

Ziņu lente
0