Virusologs nosauca pasākumus, kuri saglabāsies arī pēc pašizolācijas mīkstināšanas

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasПродажа медицинских масок в аптеках
Продажа медицинских масок в аптеках - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Virusologs uzskata, ka turpmāk mainīsies restorānu, kafejnīcu un veikalu darbības noteikumi. Pēc viņa domām, koronavīrusa epidēmijas otrais vilnis ir sagaidāms rudenī.

RĪGA, 5. maijs — Sputnik. Pēc pašizolācijas režīma mīkstināšanas ierobežojošos pasākumus nāksies saglabāt sirmgalvjiem uzskata virusologs, medicīnas zinātņu doktors Anatolijs Altšteins, vēsta RIA Novosti. Eksperts uzsvēra, ka stingri aizliegumi šīs grupas cilvēkiem nav nepieciešami.

"Tomēr simrgalvjiem noteikti vajag iziet no mājām, pastaigāties. Tas nav pretrunā ar pašizolācijas režīmu, ja cilvēks netiekas ar citiem cilvēkiem, nesarunājas ar viņiem," Altšteins paskaidroja.

Tāpat noteikti noteikumu mīkstinājumi būs jauniešiem, uzskata Altšteins. "Masku nēsāšana droši vien saglabāsies," pieļāva eksperts.

Pēc virusologa domām, turpmāk mainīsies restorānu, kafejnīcu un veikalu darbības noteikumi. Pēc viņa domām, koronavīrusa epidēmijas otrais vilnis ir sagaidāms rudenī. Pēc viņa domām, tā būs vājāka, jo vīruss vājināsies. Turklāt daļai iedzīvotāju jau būs antiķermenīši.

Медицинские работники в отделении реанимации для больных с коронавирусной инфекцией - Sputnik Latvija
Atklāta koronavīrusa spēja skart visus orgānus

Iepriekš Krievijas Veselības ministrijas vadītājs Mihails Muraško paskaidroja, ka ierobežojošie pasākumi tiks atcelti pakāpeniski, taču daļa saglabāsies līdz brīdim, kad parādīsies medikamentosi līdzekļi koronavīrusa infekcijas izplatības profilaksei. Viņš pieļāva, ka epidēmijas otrais vilnis ir iespējams, ja neparādīsies populācijas imunitāte.

Jaunā koronavīrusa pandēmija aptvērusi gandrīz visas pasaules valstis. Pasaules Veselības organizācijas dati liecina, ka ar Covid-19 inficējušies vairāk nekā 3,5 miljoni cilvēku, vairāk nekā 240 tūkstoši ir miruši.

Džonsa Hopkinsa universitātes aprēķini rāda, ka pasaulē saslimuši 3,5 miljoni cilvēki.

Krievijā koronavīrusa infekcija diagnosticēta 155 370 cilvēkiem, 1451 gājuši bojā, 19 865 izārstējušies.

Inficēto un slimības upuru skaita ziņā līdera vietā atrodas ASV. Krievija ieņēmusi inficēto skaita sarakstā septīto vietu, valsts patlaban apsteigusi Turciju, Irānu un Ķīnu.

Ziņu lente
0