Eksperts pastāstīja, kādas valstis pirmās atvērs robežas tūristiem

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasШереметьево перевело все рейсы из Китая в терминал F
Шереметьево перевело все рейсы из Китая в терминал F - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tūrisms ir divpusēja spēle: ja atvērsiet robežas, bet jūsu potenciālie klienti – ne, tūrisma plūsma būs nulles līmenī, norādīja politologs.

RĪGA, 4. maijs - Sputnik. Līdz vasaras vidum masveida tūrisma virzienu atvēršana nav sagaidāma – tas notiks pakāpeniski, atbilstoši panākumiem cīņā ar koronavīrusu, pastāstīja politologs Dmitrijs Abzalovs, vēsta RIA Novosti.

"Protams, valsts, kas vairāk nekā citas ir atkarīgas no pludmaļu tūrisma vasarā – Grieķija, Itālija, Turcija – centīsies to paveikt pēc iespējas ātrāk. Tomēr tūrisms ir divpusēja spēle: ja atvērsiet robežas, bet jūsu potenciālie klienti – ne, tūrisma plūsma būs nulles līmenī. Tāpēc daļēja atvēršana ir iespējama, bet vairāk vai mazāk stabila tūrisma plūsma izveidosies ne ātrāk kā vasaras beigās, un tā būs daudz mazāka nekā parasti," konstatēja eksperts sarunā ar aģentūru "Praim".

Магазин сувениров в Старой Риге - Sputnik Latvija
Iztērēti vairāk nekā 800 milj. eiro: tūristi devuši nopietnu artavu Latvijas ekonomikā

Kopumā situāciju ar ieceļojošajiem tūristiem Vecajā Pasaulē noteiks Eiropa – tur mīt tūrisma industrijas pakalpojumu galvenie patērētāji. Tā atvērs robežas tikai tad, kad pandēmijā iestāsies mērena fāze visās valstīs. Procesu varētu paātrināt vakcīnas izstrādāšana, kas varētu nodrošināt arī ceļotājus.

Pēc Abzalova domām, vasaras tūrisma sezona Eiropā jebkurā gadījumā jau ir zaudēta – lielākā daļa rezervāciju parasti tiek veiktas pavasarī, taču patlaban tās nenotiek.

Ziņu lente
0