Izslimojušo imunitāte nav pierādīta: PVO iesaka atturēties no "imunitātes pasēm"

© Ed Jones / AFPВсемирная организация здравоохранения
Всемирная организация здравоохранения - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Patlaban nav pierādījies, ka cilvēki, kuru asinīs konstatēti antiķermenīši, ir pasargāti no atkārtotas infekcijas, atgādināja Pasaules Veselības organizācija.

RĪGA, 27. aprīlis – Sputnik. Pasaules Veselības organizācija (PVO) iesaka atturēties no tā saucamo imunitātes sertifikātu vai līdzīgu dokumentu izsniegšanas personām, kas pārcietušas koronavīrusa infekciju, vēsta Press.lv.

PVO speciālajā paziņojumā teikts, ka patlaban vēl nav saņemti pierādījumi, ka cilvēki, kuru asinīs konstatēti antiķermenīši, ir pasargāti no atkārtotas infekcijas.

Iepriekš vēstīts, ka valstis varētu sākt pakāpeniski atvērt robežas septembra sākumā, kad, pēc zinātnieku domām, Covid-19 pandēmijas pirmais vilnis beigsies.

Пассажиры выходят из круизного суперлайнера MSC Splendida у пирса морского вокзала во Владивостоке - Sputnik Latvija
Tuvākā nākotne vai fantastika: pasaulē var parādīties "imunitātes pases"

Vēl aizvien lielas bažas rada bezsimptomu slimnieki, kas koronavīrusa infekciju pārslimo bez jebkādām klīniskām izpausmēm. Viņi var kļūt par atkārtota slimības uzliesmojuma iemeslu, tāpēc tiek izstrādāta virkne pasākumu, kas palīdzēs nodrošināt cilvēku pārvietošanos pa pasauli.

To starpā ierosināta tā saucamo "imunitātes pasu" ieviešana, bioloģiskie personu dokumenti, kas apliecinātu: cilvēks nav koronavīrusa pārnēsātājs vai viņa asinīs jau ir antiķermenīši.

Taču grūtības rada apsvērums, ka šādu pasu standarts jāatzīst visām valstīm.

Līdzīgas pases no 2020. gada 12. aprīļa sākušas darboties Ķīnas teritorijā. Iniciatīvu atbalsta arī Vācija. Vācu zinātnieki piedāvā visiem interesentiem pārbaudīt antiķermenīšu sastāvu asinīs pret koronavīrusu un saņemt atbilstošo izziņu.

Ziņu lente
0