Radio Sputnik projekts kļuvis par New York Festival prēmijas finālistu

© SputnikВ студии радио Sputnik
В студии радио Sputnik - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Marijas Merkulovas raidījumu cikls "Savējais/Sveišais", kurš ir pasludināts par New York Festival prēmijas finālistu, skar vienu no galvenajām mūsdienu pasaules problēmām – attiecību problēmu starp migrantiem un vietējiem iedzīvotājiem.

RĪGA, 23. aprīlis – Sputnik. Radio Sputnik projekts "Savējais/Svešais" ir vienīgais laureāts no Krievijas, kurš pasludināts par New York Festivals Radio Awards 2020 finālistu.

New York Festivals organizatoru komiteja kopš 1957. gada apbalvo pasaulē labākos radio, kino un televīzijas projektus, kā arī nosaka PR komunikācijas līderus finanšu, veselības un mārketinga nozarē. Tā ir viena no prestižākajām starptautiskajām mediju prēmijām.

Посетители на Парящем мосту в природно-ландшафтном парке Зарядье в Москве - Sputnik Latvija
Polijā izdomājuši, kā piespiest Krieviju padoties

Komentētājas Marija Merkulovas raidījumu cikls ir veltīts vienai no galvenajām mūsdienu problēmām – attiecībām starp migrantiem un vietējiem iedzīvotājiem. Krievija ir daudznacionāla valsts, tā atrodas pasaules valstu pieciniekā viesstrādnieku uzņemšanas ziņā. Taču savstarpēja nesaprašanās, kultūras atšķirības, valodas barjera bieži kļūst par konfliktu iemesliem starp vietējiem iedzīvotājiem un iebraucējiem. "Savējais/Svešais" plaši stāsta par to, ar kādām grūtībām saskaras "sabraukušie" un kādas pretenzijas pret viņiem ir Krievijas iedzīvotājiem.

Neskaitot Merkulovu, pie projekta strādāja producente Anastasija Kindruka un skaņu režisors Oļegs Čižovs. Kopā ar Mariju tekstu atskaņoja komentētājs Kirills Bakejevs, tulkojumu angļu valodā sagatavoja Pāvels Kukarkins, Nataļja Šavlaka un Anastasija Ļebedeva.

New York Festivals Radio Awards ir sava veida Oskara balva radio pasaulē. Ar prēmiju tiek atzīmēts jebkāda izmēra un formāta radio saturs, kuru izveidojušas gan radiostacijas, gan mediju tīkli, gan neatkarīgie ražotāji. Dažādos gados par NYF Radio Awards laureātiem kļuva tik lielas kompānijas, kā BBC (Lielbritānija), Deutsche Welle (Vācija), Vox Media un Bloomberg Radio (ASV). 2020. gadā konkursam tika prezentētas radiostaciju programmas no 40 valstīm.

Ольга Токарчук - Sputnik Latvija
Par Nobela prēmiju literatūrā dāvanu saņēmuši visi Vroclavas iedzīvotāji

Radio Sputnik ir citētākā Krievijas radiostacija 2020. gadā. Par to liecina kompānijas "Medialogija" dati.

Sputnik ir viens no lielākajiem starptautiskajiem medijiem, kurš apvieno valstu multimediju un reģionālo Interneta portālus 33 valodās, analogo un digitālo radioapraidi krievu, angļu, franču un citās valodās vairāk nekā 90 pasaules pilsētās un Internetā.

Sputnik vietnes strādā 33 valodās, tostarp angļu, arābu, spāņu, itāliešu, ķīniešu, poļu, portugāļu, serbu, turku, franču un hindi. Sputnik vietnes sniedz lasītājam daudzveidīgu saturu: infografiku, fotoreportāžas, tiešo ēteru, video, interneta aptaujas. Līdztekus operatīvajām ziņām Sputnik publicē arī analītiskos materiālus un ekskluzīvas intervijas.

Sputnik informatīvo resursu auditorija sastāda vairāk nekā 60 miljonus apmeklētāju mēnesī, Sputnik China profila sekotāju skaits Weibo pārsniedz 10,5 miljonus. Divdesmit divos redakcijas centros visā pasaulē no Pekinas līdz Montevideo strādā vairāk nekā tūkstotis desmitiem tautību cilvēku. Sputnik ietilpst mediju grupā "Rossija segodņa". Galvenais Sputnik birojs atrodas Maskavā.

Ziņu lente
0