Tramps informējis, ka ASV izmeklēs versijas par koronavīrusa izcelsmi

© REUTERS / Jonathan ErnstДональд Трамп
Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo pieprasīja no Ķīnas detalizētu informāciju par koronavīrusa pandēmijas izcelsmi.

RĪGA, 19. aprīlis — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka valsts izvērtē versijas par to, ka koronavīruss Covid-19 radies laboratorijā Uhaņas pilsētā Ķīnā, un apņēmusies noskaidrot tā izcelsmi, vēsta RIA Novosti.

"Tas ir, notiek daudz kas dīvains, taču rit virkne izmeklēšanu, un mēs plānojam uzzināt (no kurienes cēlies vīruss – red.). Pagaidām varu teikt tikai vienu: lai kur tas būtu radies, tas nācis no Ķīnas, nav svarīgi kādā formā. Tagad no tā cieš 184 valstis," Tramps konstatēja brīfingā, taujāts, cik aktīvi tiek izmeklēta versija par to, ka Uhaņas pilsētā notikusi vīrusa noplūde.

Iepriekš ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo pieprasīja no Ķīnas detalizētu informāciju par koronavīrusa pandēmijas izcelsmi. Pie tam viņš atteicās apstiprināt vai noliegt amerikāņu mediju publikācijas par to, ka vīruss, iespējams, izkļuvis no laboratorijas Uhaņā.

Citu starpā amerikāņu telekanāls Fox News, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, stāstīja, ka pirmais pacients ar Covid-19 esot strādājis Virusoloģijas institūta laboratorijā Uhaņā. Viens no kanāla informācijas avotiem pārmeta Ķīnai "pašu dārgāko pierādījumu slēpšanas operāciju" vēsturē. Pie tam izskan apgalvojumi, ka laboratorija nav izstrādājusi bioloģiskos ieročus – tai vajadzēja demonstrēt izcilos rezultātus vīrusu pētījumos.

Работа российских военных врачей в полевом госпитале Бергамо - Sputnik Latvija
Kas visus inficējis ar koronavīrusu? Covid-19 "nulles pacients"

Iepriekš Ķīnas Ārlietu ministrija norādīja, ka valsts kopš paša sākuma ievērojusi atklātu un atbildīgu pieeju jautājumā par datu publikāciju par koronavīrusa infekcijas epidēmiju.

2019. gada 31. decembrī Ķīnas valdība informēja Pasaules Veselības organizāciju par nezināmas pneimonijas uzliesmojumu Uhaņas pilsētā valsts centrālajā daļā. Speciālisti noskaidroja, ka to izraisījis jauns koronavīruss. Vēlāk slimība tika oficiāli nosaukta par Covid-19.

11. martā Pasaules Veselības organizācija pasludināja koronavīrusa infekcijas pandēmiju. PVO dati liecina, ka pasaulē saslimuši vairāk nekā 2 miljoni cilvēku, gandrīz 140 tūkstoši ir miruši.

Ziņu lente
0