Latvija iekļauta drošāko valstu sarakstā koronavīrusa pandēmijas laikā

© Sputnik / Sergey MelkonovВ Латвийском центре инфектологии развернута мобильная лаборатория для сдачи анализов на коронавирус
В Латвийском центре инфектологии развернута мобильная лаборатория для сдачи анализов на коронавирус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vislabāk Eiropā ar koronavīrusa pandēmiju tiek galā Vācija, uzskata analītiķi; Latvija un Igaunija arī neslikti demonstrē sevi šajā cīņā.

RĪGA, 15. aprīlis – Sputnik. Latvija iekļauta valstu sarakstā, kuras ir visdrošākās jaunā koronavīrusa tipa pandēmijas apstākļos. Tiesa, priekšpēdējā vietā.

Reitingu sastādīja konsorcija Deep Knowlegde Group – komerciālo un nekomerciālo pētījumu centru grupa, kas pēta augsto tehnoloģiju ietekmi uz cilvēku dzīvi.

Analītiķi ņēma vērā informāciju par to, kad stājās spēkā pārvietošanās ierobežojumi un to apmērs, dati par karantīnas ilgumu, tā pārkāpšanas gadījumiem, kā arī ekonomiskā atbalsta pasākumiem no valsts puses. Tāpat pētījuma autori pievērsa uzmanību tam, vai šajās valstīs ir plaša piekļuve koronavīrusa testēšanai, kā arī to, kādi ir veselības aprūpes sistēmas resursi (slimnīcas gultas vietu, MPV aparātu, medicīnas personāla skaits un tā tālāk).

​Izraēla ieņēma pirmo vietu reitingā, tāpat pirmajā trijniekā iekļuva Vācija un Dienvidkoreja. Reitinga pirmajā desmitniekā iekļuva Austrālija, kontinentālā Ķīna ar Taivānu un Honkongu, Jaunzēlande, Singapūra un Japāna.

Krievijas šajā 40 valstu sarakstā nav. Toties ir Igaunija (33. vietā) un Latvija (39. vietā).

Savukārt Krievija izrādījusies 20 valstu sarakstā, kuras ir pakļautas riskiem pandēmijas apstākļos. Reitinga pirmajā pieciniekā iekļuva Itālija, ASV, Lielbritānija, Spānija un Francija. Tām seko Zviedrija, Irāna, Ekvadora, Filipīnas un Rumānija.

Eiro zonas valstu reitingā Latvija izrādījās grupā ar vidēju drošības līmeni, kopā ar Igauniju. Savukārt Lietuva iekļuva valstu grupā ar augstu riska līmeni. Viszemākie riski, pēc reitinga sastādītāju domām, ir Vācijā, Šveicē un Austrijā. Turklāt Vācijā, pēc reitinga veidotāju domām, valdība visvairāk atbalsta iedzīvotājus.

​Visefektīvāk, pēc analītiķu domām, koronavīrusu apkaro Vācijā, kā arī Ķīnā un Dienvidkorejā.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir reģistrēti vairāk nekā 2 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 127 tūkstoši cilvēku ir miruši.

Ziņu lente
0