ĶTR prognozē jaunu Covid-19 vilni

© REUTERS / Aly SongПутешественники в очереди возле железнодорожной станции Ханькоу, Китай
Путешественники в очереди возле железнодорожной станции Ханькоу, Китай - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Speciālisti uzskata, ka kontrole pār epidemioloģisko situāciju pasaulē ir atkarīga no tā, kā ar epidēmiju spēs tikt galā tieši tās valstis, kuras vismazākajā mērā ir spējīgas kontrolēt notiekošo.

RĪGA, 14. aprīlis – Sputnik. Cilvēce nespēs pilnībā tikt galā ar koronavīrusa pandēmiju šī gada vasarā, novembrī ir iespējams jauns saslimšanas vilnis, raksta RIA Novosti ar atsauci uz Huanqiu portālu.

"Uzliesmojumi <…> sākuši parādīties Dienvidamerikas, Āfrikas, Āzijas dienvidaustrumu valstīs, tādēļ, saskaņā ar esošo matemātisko modeli, <…> kad pienāks ziema, visi atkal sēdēs mājās, pulcēsies grupās," paziņoja Šanhajas Huašaņas slimnīcas Infekcijas nodaļas vadītājs, Šanhajas Covid-19 ārstēšanas ekspertu grupas vadītājs Džans Veņhuns.

Vienlaikus Džans Veņhuns uzsvēra, ka pateicoties pieredzei, kas tika iegūta esošās epidēmijas laikā, sevišķi diagnosticēšanas jomā, nākamais vilnis nebūs tik nopietns.

Отель-казино Нью-Йорк-Нью-Йорк - Sputnik Latvija
Viedoklis
"X štamms": noskaidrojies, kas un kā glābs pasauli no epidēmijas

"Tomēr valstīm ar nepietiekamiem medicīnas resursiem, tādām kā Āfrikas un Dienvidamerikas valstis, visticamāk, būs grūti pārdzīvot nākamo ziemu," uzskata eksperts.

Pēc viņa sacītā, kontrole pār epidemioloģisko situāciju pasaulē ir atkarīga nevis no Ķīnas, ASV vai Eiropas, bet gan no tā, kā ar epidēmiju spēs tikt galā tieši tās valstis, kuras vismazākajā mērā ir spējīgas kontrolēt notiekošo.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir reģistrēti jau vairāk nekā 1,85 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 114 tūkstoši cilvēku ir miruši.

Ziņu lente
0