Mail: Asanžs kļuva par divu bērnu tēvu, kamēr slēpās Londonā

© REUTERS / HANNAH MCKAYОснователь WikiLeaks Джулиан Ассанж
Основатель WikiLeaks Джулиан Ассанж - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Džuliana Asanža līgava saderinājās ar WikiLeaks dibinātāju 2017. gadā un audzina divus viņu dēlus.

RĪGA, 12. aprīlis – Sputnik. WikiLeaks dibinātāja Džuliana Asanža līgava Stella Morisa aicina tiesu atbrīvot Asanžu no cietuma pret drošības iemaksu veselības stāvokļa apsvērumu dēļ, paziņojot, ka Asanža atrašanās laikā Ekvadoras vēstniecībā Londonā pārim ir piedzimuši divi bērni, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Lielbritānijas avīzi Mail.

Основатель WikiLeaks Дж. Ассанж арестован в Лондоне - Sputnik Latvija
Vivjena Vestvuda, Rodžers Voterss un citi piedalās mītiņā Asanža atbalstam

Pēc avīzes datiem, Stella Morisa saderinājās ar WikiLeaks dibinātāju 2017. gadā un audzina divus viņu dēlus: divus gadus veco Gabrielu un vienu gadu veco Maksu.

Morisa uzskata, ka viņa mīļotā dzīvībai draud briesmas. Cietumā, kur viņš tiek turēts, ir reģistrēti koronavīrusa inficēšanās gadījumi, viens no ieslodzītajiem ir miris no šīs slimības. Asanžs 23 stundas diennaktī atrodas vienvietīgā kamerā, visas vizītes pie viņa ir izbeigtas.

"Džuliana vājā fiziskā veselība rada viņam ļoti nopietnus draudus, līdzīgi citiem vājiem cilvēkiem, un es nedomāju, ka viņš spēs pārdzīvot koronavīrusa saslimšanu," paziņoja Morisa.

Iepriekš tiesa atteicās atbrīvot Asanžu no cietuma veselības stāvokļa un draudu inficēties ar koronavīrusu dēļ, jo viņš pārkāpa nosacītās atbrīvošanas noteikumus un slēpās no tiesas.

Džulians Asanžs izpelnījies slavu visā pasaulē, kad viņa interneta resursā WikiLeaks tika uzsāktas dokumentālu materiālu publikācijas, kas liecina par amerikāņu karavīru noziegumiem Irākā un Afganistānā.

Акция сторонников Дж. Ассанжа в Лондоне - Sputnik Latvija
Asanžs tiesā pateicis, ka slikti saprot sēdē notiekošo

2019. gada aprīlī Asanžs tika aizturēts saskaņā ar 2012. gadā izsniegto orderi par viņa neierašanos tiesā, kā arī saskaņā ar Zviedrijas un ASV varasiestāžu prasībām. 1. maijā viņam tika piespriesta brīvības atņemšana uz 11,5 mēnešiem par atbrīvošanas nosacījumu pārkāpumu. Drīz pēc tam Zviedrijas prokuratūra atsāka izmeklēšanu Asanža lietā.

ASV varasiestādes izvirzījušas Asanžam apsūdzības par spiegošanu un slepenas informācijas atklāšanu. Tagad viņam draud cietumsods uz laiku līdz 175 gadiem.

Ziņu lente
0