No koronavīrusa eiropiešus glābj sievietes vecumā virs 50 gadiem

© Sputnik / Sergey MelkonovВ Латвийском центре инфектологии развернута мобильная лаборатория для сдачи анализов на коронавирус
В Латвийском центре инфектологии развернута мобильная лаборатория для сдачи анализов на коронавирус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Puse visu Latvijas medicīnas darbinieku ir vecāki par 50 gadiem, bet to skaits, rēķinot uz vienu iedzīvotāju, ir viens no zemākajiem ES.

RĪGA, 12. aprīlis – Sputnik. Katru vakaru, plkst. 20:00, eiropieši aplaudē medicīnas darbiniekiem, kas pašaizliedzīgi cīnās ar koronavīrusu, raksta Eurostat.

2019. gada beigās ES veselības aprūpes sistēmā strādāja 14,7 miljoni cilvēku – vairāk nekā 7% no visiem strādājošajiem un gandrīz 4% no visiem iedzīvotājiem.

To vidū bija 1,9 miljoni ārstu, 4,5 miljoni medmāsu, akušieru un to palīgu, 4,1 miljons pacientu aprūpes speciālistu, kā arī 4,1 miljons citu medicīnas darbinieku.

Производство медицинских масок - Sputnik Latvija
Latvija pārvarējusi krīzi: maskas būs visiem ārstiem

Lielākā daļa no tiem ir sievietes (78%). Vairāk nekā trešā daļa (36%) no visiem medicīnas darbiniekiem ES ir vecāki par 50 gadiem, 35% ir vecumā no 35 līdz 49 gadiem un tikai 29% ir jaunāki par 35 gadiem. Trīspadsmit ES valstīs vislielāko medicīnas darbinieku daļu veido cilvēki vecumā virs 50 gadiem. Bulgārijā to skaits ir 56%, Igaunijā un Latvijā – 50%, Itālijā – 45%, savukārt Lietuvā – 42%.

Vislielāko daļu visu strādājošo cilvēku vidū medicīnas darbinieki veido Zviedrijā (12% no visiem strādājošajiem), Somijā un Dānijā (10%). Vismazāk ārstu ir Polijā, Rumānijā, Luksemburgā, Bulgārijā, Ungārijā, Slovēnijā un Kiprā (4% no visiem strādājošajiem.).

Zviedrijā ir arī lielākā daļa medicīnas darbinieku visu valsts iedzīvotāju vidū (7%). Tai seko Somija, Dānija un Nīderlande (6%). vismazāk medicīnas darbinieku arī ir Polijā, Rumānijā, Luksemburgā, Bulgārijā, Ungārijā, Slovēnijā, Grieķijā un Kiprā – šajās valstīs tie sastāda mazāk nekā 2% no iedzīvotāju skaita.

Ziņu lente
0