Mediji: ASV izlūkdienests jau novembrī brīdināja par koronavīrusu Uhaņā

© AFP 2023 / STRМедицинские сотрудники госпиталя Красного Креста в Ухане
Медицинские сотрудники госпиталя Красного Креста в Ухане - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālais medicīniskās izlūkošanas centrs, pamatojoties uz pārtverto datu rezultātiem un satelītu attēliem, secināja, ka slimības uzliesmojums Ķīnā var apdraudēt ASV bruņotos spēkus Āzijā un kļūs par "katastrofālu notikumu".

RĪGA, 10. aprīlis — Sputnik. ASV izlūkdienesta darbinieki jau 2019. gada novembra beigās brīdināja Vašingtonu par jauna tipa koronavīrusa uzliesmojumu Uhaņas pilsētā Ķīnā, vēsta telekanāls ABC.

Коронавирус в Китае - Sputnik Latvija
Ķīnas varasiestāžu oficiālais paziņojums: valstī epidēmija ir beigusies

Mediju informācijas avoti vēsta, ka ziņas par slimību bija detalizēti izklāstītas Nacionālā medicīniskās izlūkošanas centra (NCMI) pārskatā, kurš, pamatojoties uz pārtverto datu rezultātiem un satelītu attēliem, secināja, ka slimības uzliesmojums Ķīnā var apdraudēt ASV bruņotos spēkus Āzijā un kļūs par "katastrofālu notikumu", stāsta RIA Novosti.  

Atzīmēts, ka par jaunā koronavīrusa parādīšanos vairākkārt ziņoja arī ASV Aizsardzības ministrijas Izlūkošanas pārvaldei, Pentagona štābu priekšnieku apvienotajai komitejai un Baltajam namam. Saskaņā ar telekanāla datiem, decembrī notika regulāri brīfingi par šo jautājumu, un tajos piedalījās augstu stāvoši politiķi, savukārt janvārī Donalds Tramps ik dienas saņēma informāciju par situācijas attīstību.

Pandēmija COVID-19

Koronavīruss SARS-CoV, kas skāris jau 194 valstis, pirmo reizi tika fiksēts 2019. gada beigās Uhaņas pilsētā (Hubejas province, Ķīna). 11. martā Pasaules Veselības organizācija atzina, ka slimības uzliesmojums sasniedzis pandēmijas mērogu.

Saskaņā ar Džonsa Hopkinsa universitātes datiem, pasaulē inficēti vairāk nekā 1,4 miljoni cilvēku, pie tam ASV saslimušo skaits pietuvojies 400 tūkstošiem. Pirmo vietu upuru skaita ziņā ieņem Itālijā (vairāk nekā 17 tūkstoši inficēto).

Ziņu lente
0