Baltkrievija lūgusi ES palīdzību cīņā ar koronavīrusu

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Белоруссии Александр Лукашенко, архивное фото
Президент Белоруссии Александр Лукашенко, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko konstatēja, ka koronavīrusa izplatība nemazinās, taču nav arī lavīnveidīga pieauguma.

RĪGA, 10. aprīlis — Sputnik. Baltkrievija palūgusi Eiropas Savienības palīdzību cīņā ar koronavīrusu izplatību, preses konferencē pastāstīja Eiropas diplomātijas vadītājs Žuzeps Borels.

"Baltkrievija lūdza palīdzību savai veselības aprūpes sistēmai un cīņai ar situācijas ietekmi makroekonomikā. Tāpat viņi lūdza finansiālo palīdzību. Patlaban mēs vērtējam, kā mēs varēsim atbildēt uz šo pieprasījumu, īpaši izskatot ekonomisko palīdzību veselības aprūpes sistēmai un civilajai sabiedrībai.

Palīdzības kopējais apjoms vēl nav noteikts, taču tas varētu sasniegt aptuveni 60 miljonus eiro," Žuzepa Borela teikto citēja RIA Novosti.

Marta beigās kļuva zināms, ka Eiropas Savienība vēlas novirzīt vairāk nekā miljardu eiro Rietumu Balkānu un Austrumu partnerības valstu atbalstam. Tostarp runa bija par 140 miljonu eiro piešķiršanu neatliekamākajām vajadzībām Armēnijai, Azerbaidžānai, Baltkrievijai, Gruzijai, Moldovai un Ukrainai.

Президент Гитанас Науседа посетил оперативный штаб экстремальных ситуаций - Sputnik Latvija
Lietuvas prezidents aicinājis neticēt Lukašenko "bravūrai" par koronavīrusu

Bez tam Eiropas Komisija plānoja novirzīt esošos fondus līdz 700 miljonu eiro apmērā, lai palīdzētu mīkstināt koronavīrusa krīzes sociāli ekonomiskās sekas reģionā.

9. aprīlī Baltkrievijā fiksēti 1486 koronavīrusa infekcijas gadījumi, 13 pacienti miruši.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko konstatēja, ka koronavīrusa izplatība nemazinās, taču nav arī lavīnveidīga pieauguma. Viņš uzsvēra, ka Covid-19 epidēmijas laikā visiem ir jāpilda savi pienākumi.

Ziņu lente
0