Ar koronavīrusu saslimušais Lielbritānijas premjers nogādāts slimnīcā

© REUTERS / Umit BektasПремьер-министр Великобритании Борис Джонсон
Премьер-министр Великобритании Борис Джонсон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc 10 dienām kopš pozitīva koronavīrusa testa rezultāta saņemšanas Lielbritānijas premjerministram Borisam Džonsonam joprojām saglabājies klepus un augsta temperatūra.

RĪGA, 6. aprīlis – Sputnik. Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons svētdienas vakarā drošības pasākumu nolūkos nogādāts slimnīcā, tiek ziņots valdības mājaslapā.

Premjerministra oficiālais pārstāvis paziņoja žurnālistiem, ka šis ir brīdinājuma pasākums, ko ieteica premjera ārsts, jo premjerministram saglabājas pastāvīgie koronavīrusa simptomi – klepus un augsta temperatūra – pēc 10 dienām kopš testēšanas brīža.

Taču Dauningstrītā atzīmēja, ka Džonsons turpina vadīt valdību un uztur sakarus ar Ministru kabinetu.

Avots, kurš atrodas ciešā saiknē ar Anglijas Nacionālās veselības aprūpes sistēmas vadību, paziņoja RIA Novosti, ka Džonsons tika steidzamā kārtā nogādāts slimnīcā un viņam veiks mākslīgo plaušu ventilāciju. Oficiāla apstiprinājuma šai informācijai nav bijis – BBC politiskā redaktore Lora Kunsberga šodien uzrakstīja sociālajos tīklos, ka Džonsons paliek slimnīcā un ziņu par viņa veselības stāvokli nav.

​Iepriekš bērna gaidībās esošā Džonsona līgava Kerija Saimondsa paziņoja, ka jau nedēļu atrodas mājās ar koronavīrusa simptomiem.

​"Pagājušo nedēļu es pavadīju gultā ar galvenajiem koronavīrusa simptomiem. Man nevajadzēja taisīt testu, un pēc septiņu dienu atpūtas es jūtos labāk un sāku atveseļoties," uzrakstīja Saimondsa Twitter vietnē.

Viņa piebilda, ka "acīmredzami ir ļoti uztraucoši saslimt ar Covid-19 būdama stāvoklī".

Inficēšanās ar koronavīrusu Džonsonam apstiprinājās 27. martā. Viņš nekavējoties pašizolējās rezidencē Dauningstrītā. Līdz pēdējam laikam tika ziņots, ka viņam ir vāji simptomi un viņš turpina strādāt. Dokumentus un ēdienu viņam atstāja pie viņa apartamentu durvīm, lai pasargātu darbiniekus.

Iepriekš ar koronavīrusu izslimoja Lielbritānijas veselības ministrs Mets Henkoks.

Ziņu lente
0