"Uzvarēsim šo vīrusu, kā fašisma mēri": "Nemirstīgais pulks" notiks 170 pasaules valstīs

© Sputnik / Sergey MelkonovАкция "Бессмертный полк" в Риге, 9 мая 2019
Акция Бессмертный полк в Риге, 9 мая 2019 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kādā veidā organizatori grasās rīkot "Nemirstīgo pulku" šajā sarežģītajā epidemioloģiskajā situācijā, pastāstīja Krievijas senators Andrejs Kļimovs.

RĪGA, 6. aprīlis – Sputnik. Pasaules Krievijas tautiešu ārzemēs koordinācijas padome jau sākusi gatavoties akcijas "Nemirstīgais pulks – bez robežām!" rīkošanai, kas ir veltīts 75. gadadienai Uzvarai Lielajā Tēvijas karā, vēsta "Izvestija".

Pasākums ar devīzi "Mūsu Uzvara – mūsu vēsture" ir jānotiek, uzskata rīkotāji. Turklāt tam ir jāpastumj malā pēdējo mēnešu uztraucošāko koronavīrusa pandēmijas problēmu un jākļūst par gada galveno notikumu.

Taču cilvēku drošība ir ārkārtīgi svarīga. Tādēļ šogad "Nemirstīgo pulku" plāno rīkot tiešsaistes formātā, pastāstīja "Izvestija" Krievijas Federācijas padomes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Kļimovs.

Pēc viņa sacītā, tautieši dažādās valstīs, dažādos kontinentos ir apņēmības pilni attiecībā uz akcijas rīkošanu.

"Viņi vēlas nodemonstrēt visai pasaulei, ka mīl savu Tēviju un ciena tās aizstāvjus, un otrais, ka mēs spēsim pārvarēt šo te koronavīrusu, tāpat kā savulaik pārvarējām šo fašisma mēri," sacīja Kļimovs.

Turklāt viņš atzīmēja, ka akcija tiks rīkota ne tikai krievu, bet arī valstu valodās, kuras piedalīsies pasākumā.

Pievienoties tiešsaistes gājienam var ikviens ar tēmturu palīdzību : #мояистория #победунеотнять #Победа75 #бессмертныйполкбезграниц #victory75 #бессмертныйполк #нашапобеда #соотечественники #russiancompatriots.

Izmainīsim formātu

Iepriekš starpreģionālā vēsturiski patriotiskās kustības "Nemirstīgais pulks" līdzpriekšsēdētājs Sergejs Lapenkovs radio Sputnik intervijā stāstīja, ka pasākuma rīkošanas formāts šogad būs atkarīgs no epidemioloģiskās ainas.

Taču, kā viņš atzīmēja, visticamāk, ka ierastais "Nemirstīgais pulks" – vairāku tūkstošu cilvēku gājiens – šogad nenotiks. Jo pat ja situācija stabilizēsies un pandēmija ies mazumā, liela cilvēku pulcēšanās ielās var izraisīt jaunus saslimšanas uzliesmojumus.

Taču pateicoties mūsdienu tehnoloģijām ir daudz dažādu alternatīvu formātu.

"Var sarīkot zibakcijas veidā, kad cilvēki viedtālruņa kamerā ierakstīs īsu stāstu par savu veterānu un publicēs to sociālajos tīklos kopā ar fotogrāfiju. Tāpat cilvēki sociālajos tīklos var padalīties lapās, kuras atver mūsu portālā. Iespējams, kāds vēl mainīs profila bildes uz savu veterānu un senču bildēm, iespējams, parādīsies vēl kaut kādi zīmola rāmji profila bildēm," paskaidroja Lapenkovs.

Atgādināsim, ka 2019. gadā "Nemirstīgais pulks" notika 110 valstīs. Turklāt vērienīgākais "Pulka" gājiens ārpus Krievijas robežām notika Rīgā – tam pievienojās aptuveni 20 tūkstoši cilvēku.

Savukārt Maskavā "Nemirstīgā pulka" akcijā piedalījās pusmiljons cilvēku. Gājiena dalībnieku vidū bija arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Viņš nesa vectēva, frontes cīnītāja Spiridona dēla Vladimira Putina fotogrāfiju.

Ziņu lente
0