Vai koronavīruss Itālijā ir sasniedzis savu kulmināciju: speciālistu viedokļi

© AP Photo / Piero CruciattiМедицинские сотрудники измеряют температуру у мужчины на улице в Парме, Италия
Медицинские сотрудники измеряют температуру у мужчины на улице в Парме, Италия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja nu infektoloģi ir par kaut ko vienisprātis, tad tas ir tas, ka parādījušies pirmie "pozitīvie signāli" pandēmijas attīstībā.

RĪGA, 28. marts – Sputnik. Pagaidām ir pāragri apgalvot, ka koronavīruss Itālijā ir sasniedzis kulmināciju, taču ātrās palīdzības izsaukumu skaits samazinās, paziņoja brīfingā Ženēvā Sarkanā Krusta un Sarkanā Pusmēneša kustību starptautiskās federācijas prezidents Frančesko Rokka.

"Varu tikai sacīt par sīku pozitīvu signālu, par kuru uzzināju sava brauciena laikā uz Bergamo. Mani kolēģi, vietējo filiāļu vadītāji, pastāstīja man, ka ātrās palīdzības izsaukumu skaits samazinās. Mēs saņemam nelielus signālus, taču pagaidām ir pāragri tos interpretēt. Jāskatās, kas būs tuvākajās dienās," sacīja viņš.

Savukārt bioloģijas zinātņu doktore, GMU Sistemātiskās Bioloģijas Skolas (ASV) profesore Anča Baranova uzskata, ka Itālijā (atšķirībā no ASV) epidēmija iziet uz tā saucamā "plato".

"Proti, kad esam sasnieguši kulmināciju un katru nākamo dienu mums ir aptuveni vienāds skaits jauno inficēto. Tad sekos plato periods un pēc tam epidēmija sāks samazināties," sacīja viņa RIA Novosti.

Министр иностранных дел Италии Луиджи Ди Майо (второй справа) во время встречи военно-транспортного самолета ВКС России Ил-76 МД с медицинским оборудованием, предназначенным для борьбы с вирусом COVID-19, на итальянской авиабазе - Sputnik Latvija
Viedoklis
Sit koronavīrusu: kā Itālijai palīdzēs kara medicīnas desants no Krievijas

Inficēto skaita pieauguma trūkums, pēc viņas vērtējuma, varētu ilgt aptuveni desmit dienas, tālāk seko samazināšanās ar nosacījumu, ka tiek ievērota karantīna.

Itālija ieņem pirmo vietu Eiropā koronavīrusa izplatības ziņā un pagājušās nedēļas beigās pēc upuru skaita apsteidza Ķīnu. Saskaņā ar oficiālajiem datiem, ko piektdienas vakarā publicēja Civilās aizsardzības nacionālais dienests, patlaban Apenīnos ir reģistrēti 86 498 inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusa tipu, gandrīz 11 tūkstoši cilvēku ir atveseļojušies, savukārt upuru skaits sastādīja 9 134 cilvēkus.

Ziņu lente
0