Modes nams Armani šūs medicīnas halātus, savukārt Latvijas ieslodzītie – maskas

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasВстреча с Джоржио Армани
Встреча с Джоржио Армани - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Modes zīmoli un dizaineri no visas pasaules piedāvā savus pakalpojumus un resursus medicīnisko līdzekļu izgatavošanā.

RĪGA, 27. marts – Sputnik. Modes nams ​Armani​ ražos vienreizlietojamos medicīnas halātus ārstiem un medmāsām, kuri cīnās ar koronavīrusa pandēmiju, vēsta Reuters.

Pats Džordžio Armani iepriekš ziedoja gandrīz 1,4 miljonu dolāru dažādām slimnīcām visā Itālijā, tostarp lielākajām medicīnas iestādēm Romā un Milānā, izpirka pirmās lappuses vadošajās Itālijas avīzēs, lai pateiktos Itālijas veselības aprūpes sistēmas darbiniekiem par viņu darbu saslimšanas uzliesmojuma apstākļos.

Arī citi modes zīmoli un dizaineri piedāvā savus pakalpojumus un resursus, lai izgatavotu medicīnas līdzekļus.

Склад хранения спирта - Sputnik Latvija
"Madara Cosmetics" pārstrādās konfiscēto spirtu dezinfekcijas līdzekļos

Kompānija LVMH, kurai pieder Louis Vuitton, Givenchy un Christian Dior, paziņoja, ka tā izmantos ražošanas jaudas savās franču parfimērijās, lai ražotu roku dezinfekcijas līdzekļus un bez maksas piegādātu tos Francijas varasiestādēm.

Modes nami Gucci, Saint Laurent un Balenciaga nodrošinās Eiropas medicīnas iestādes ar vairākiem miljoniem medicīnas masku, lai palīdzētu apturēt koronavīrusa izplatību. Grupa Kering, kurai pieder šie zīmoli, nodos 55 tūkstošus medicīnisko halātu Itālijas slimnīcām un medicīnas darbiniekiem.

Sejas maskas sākuši šūt pat Latvijas cietumu darbinieki un ieslodzītie.

​"Lai nodrošinātu aizsardzību pret COVID-19, Iļģuciema cietuma personāls pašu spēkiem ķēries pie sejas aizsargmasku izgatavošanas. Droši un krāsaini pret inficēšanos!" vēsta Ieslodzījuma vietu pārvalde savā Twitter mikroblogā.

Rīgas Centrālcietumā uzsākta sadarbība ar kompāniju ​"Niso​" un tagad tur šuj maskas sev un citu cietumu ieslodzītajiem.

Ziņu lente
0