Boriss Džonsons inficējies ar koronavīrusu

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasВстреча глав МИД РФ и Великобритании С. Лаврова и Б. Джонсона
Встреча глав МИД РФ и Великобритании С. Лаврова и Б. Джонсона - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas premjerministrs pašizolējās un aicināja visus ievērot mediķu noteiktos drošības pasākumus.

RĪGA, 27. marts – Sputnik. Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons paziņoja, ka ir inficējies ar koronavīrusu, vēsta RIA Novosti.

Pēc viņa sacītā, viņam ir parādījušies vāji simptomi: paaugstināta temperatūra un klepus.

"Pēc galvenā sanitārā ārsta rekomendācijām es izgāju testu, kas izrādījies pozitīvs. Tādēļ es strādāju no mājām, esmu pašizolējies," sacīja premjers Twitter vietnē publicētajā video uzrunā.

Premjera kancelejas preses sekretārs atzīmēja, ka Džonsonam vakar parādījās simptomi, pēc kā viņš izgāja testu savā rezidencē Dauningstrītā.

Savukārt Džonsons pateicās visiem ārstiem un brīvprātīgajiem, policistiem, sociālajiem darbiniekiem un visiem, kas cīnās pret koronavīrusu. Tāpat viņš aicināja ievērot mediķu rekomendācijas.

"Paldies visiem, kas dara to, ko daru es, – strādā no mājām, lai apturētu vīrusa izplatīšanos no mājas uz māju. Šis ir ceļš, sekojot kuram mēs grasāmies uzvarēt, un uzvarēt to kopā. Palieciet mājās, aizstāviet Nacionālo veselības dienestu un izglābiet dzīvības," uzrunāja britus valdības vadītājs.

Iepriekš kļuva zināms, ka ar Covid-19 saslima princis Čārlzs, britu troņa tiešais mantinieks. Saslimšana viņam norit vieglā formā, viņš kopā ar sievu atrodas pašizolācijā mājās Skotijā.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu, kurš sākās Ķīnā, par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, visā pasaulē inficējušies jau vairāk nekā 552 tūkstoši cilvēku, 25 tūkstoši ir miruši.

Lielbritānijā reģistrēti vairāk nekā 11 tūkstoši saslimšanas gadījumu, 578 cilvēki ir miruši.

Ziņu lente
0