Pentagons pasūtījis jaunu kompleksu Javelin partiju Lietuvai un Ukrainai

CC BY 2.0 / U.S. Army Alaska / Spc. Thomas Duval / The FGM-148 Javelin Anti-tank Guided MissileАмериканский переносной противотанковый ракетный комплекс (ПТРК) Javelin
Американский переносной противотанковый ракетный комплекс (ПТРК) Javelin - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Aizsardzības ministrija vēsta, ka noslēgta komerciālā vienošanās par kopsummu vairāk nekā 18 miljonu dolāru apmērā.

RĪGA, 2. marts – Sputnik. ASV Aizsardzības ministrija noslēgusi jaunu līgumu par prettanku raķešu kompleksu Javelin iegādi partnervalstu, tostarp arī Lietuvas un Ukrainas vajadzībām, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz informāciju par jaunajiem komerciālajiem līgumiem, ko noslēdzis Pentagons.

Līgums noslēgts ar kompāniju grupu Raytheon - Lockheed Martin. Līgums tiks izpildīts Tusonas pilsētā Arizonā. Tā kopsumma sastāda 18 431 215 ASV dolārus (aptuveni 16 713 409 eiro).

Американский переносной противотанковый ракетный комплекс (ПТРК) - Sputnik Latvija
Bez munīcijas, toties ar salmiem: Ukrainas armijā atrasti interesanti Javelin

Prettanku raķešu kompleksu jaunā partija tiks pārdota Lietuvai, Igaunijai, Čehijai, Austrālijai, Francijai, Gruzijai, Indonēzijai, Īrijai, Jordānijai, Jaunzēlandei, Norvēģijai, Omānai, Katarai, Turcijai, Apvienotajiem Arābu Emirātiem un Ukrainai.

Plānots, ka līgums tiks izpildīts līdz 2020. gada 25. jūnijam.

Ukraina noslēdza līgumu ar ASV par raķešu kompleksu otrās partijas piegādi pērnā gada nogalē. Pirmās Javelin partijas – 37 palaišanas iekārtu un 210 raķešu – piegādi par kopsummu 47 miljonu dolāru apmērā ASV apstiprināja 2018. gada martā.

Krievijas valdības Finanšu universitātes Politoloģijas departamenta docents Gevorgs Mirzajans komentārā radio Sputnik konstatēja, ka Ukrainas valdība no tādiem komerciāliem līgumiem ar Pentagonu pārsvarā gūst "informatīvus bonusus". Tāpat, pēc eksperta vērtējuma, daži Ukrainas ierēdņi saņems arī "finansiālus bonusus", jo, iespējams, pēc dažiem gadiem noskaidrosies, ka daži Javelin nokļuvuši ārvalstu tirgū.

Ziņu lente
0