Sputnik Turcija darbinieki aizturēti pēc nopratināšanas prokuratūrā

© Sputnik / Александр Юрьев / Pāriet pie mediju bankasПанорама Анкары
Панорама Анкары - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" un telekanāla RT galvenā darbiniece Margarita Simoņana informēja, ka 29. februārī nezināmas personas iebrukušas triju Sputnik Turcija darbinieku mājās.

RĪGA, 1. marts — Sputnik. Turcijas policija aizturējusi trijus Sputnik Turcija darbiniekus, kuru dzīvokļiem iepriekš noticis uzbrukums, vēsta RIA Novosti.

"Informācijas avoti Ankaras Advokatu palātā, kā arī Sputnik darbinieku tuvinieki, kuru mājām notika uzbrukums, pavēstīja Sputnik, ka pēc liecību došanas policijas iecirknī Sputnik darbinieki aizturēti savas profesionālās darbības kontekstā," precizēja Sputnik Turcija.

Vietējie mediji vēsta, ka žurnālisti aizturēti sakarā ar materiāla "Nozagtā province. Kāpēc Francija pirms 80 gadiem nodeva Hataju Turcijai" publikāciju aģentūras vietnē. Pirms tam aģentūras darbinieki nopratināti prokuratūrā.

Sputnik Турция - Sputnik Latvija
Ankarā noticis uzbrukums Sputnik Turcija darbiniekiem

Kāda aizturētā darbinieka kaimiņš pastāstīja, ka viņiem konfiscēti mobilie tālruņi, taču Turcijas galvaspilsētas Ankaras Kavaklideres rajona policijas pārstāvji šo informāciju neapstiprināja.

Tikai vēlāk trīs Sputnik Turcija darbinieki tika atlaisti brīvībā pēc liecību došanas. Iznākot no Tiesas pils, viņus sagaidīja ar aplausiem.

Pie tam Sputnik ofisā Stambulā notiek kratīšana, orderi izsniegusi pilsētas ģenerālprokuratūra. Aizturēts portāla galvenais redaktors Mahirs Boztepe.

Iepriekš starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" un telekanāla RT galvenā darbiniece Margarita Simoņana informēja, ka 29. februārī nezināmas personas iebrukušas triju Sputnik Turcija darbinieku mājās un apsūdzējušas par "dzimtenes nodevību". Viņi kliedza nacionālistiskus lozungus, apvainojumus un draudus. Uzbrucēji aizbēguši pirms policijas ierašanās. Žurnālisti vērsušies pie likumsargiem, un kopš tā brīža vairs ne ar vienu nav sazinājušies.

"Patlaban mēs vēršamies starptautiskajās tiesībsargājošajās un žurnālistu organizācijās – ANO, EDSO, UNESCO. Starptautiskajā žurnālistu federācijā ar prasību pievērst uzmanību situācijai ap Sputnik Turcija. (..) Uzskatām par rupju vārda brīvības pārkāpumu un cilvēku vajāšanu par sava darba godīgu darīšanu, pieprasām nodrošināt drošību un nekavējoties atbrīvot mūsu darbiniekus," paziņoja aģentūras "Rossija segodņa" preses dienestā.

Krievijas Ārlietu ministrija aicināja Turcijas valdību nekavējoties iejaukties situācijā un veicināt visu incidenta apstākļu noskaidrošanu.

Akcija pie Krievijas ģenerālkonsulāta Stambulā

Ceturtdienas naktī pie Krievijas ģenerālkonsulāta Stambulā notika Krievijai naidīga protesta akcija, ņemot vērā situācijas saasināšanos Idlibas provincē Sīrijā. Diplomātiskās misijas darbinieki pastāstīja, ka akcijas dalībnieki skandēja lozungus, apsūdzot Krieviju un tās valdību par Turcijas karavīru bojāeju Sīrijas ziemeļos.

Jāpiebilst, ka ģenerālkonsulāta kontos sociālajos tīklos parādījās komentāri ar atklātiem draudiem Krievijas ārvalstu iestādēm Turcijā.

Krievijas vēstniecība Turcijā uzlabojusi apsardzi, par drošību rūpējas policijas speciālo uzdevumu vienība.

Ziņu lente
0