Ankarā noticis uzbrukums Sputnik Turcija darbiniekiem

© SputnikSputnik Турция
Sputnik Турция - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sputnik Turcija darbinieki paziņoja, ka viņu dzīvokļos mēģinājušas iekļūt organizētas cilvēku grupas, uzbrucēji kliedza nacionālistiskus lozungus.

RĪGA, 1. marts — Sputnik. Starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" un telekanāla RT galvenā darbiniece Margarita Simoņana informēja, ka nezināmas personas iebrukušas triju Sputnik Turcija darbinieku mājās un apsūdzējušas par "dzimtenes nodevību", vēsta RIA Novosti.

"Iebruka kaut kādi vilkači, draudēja, kliedza, ka viņi esot Dzimtenes nodevēji, jo strādājot krievu labā," Simoņana pastāstīja savā lapā Twitter.

Sputnik Turcija pastāstīja, ka incidents noticis aptuveni pl. 22:30-23:00 pēc Maskavas laika. "Dzīvokļos mēģināja iebrukt organizētas cilvēku grupas, viņi kliedza nacionālistiskus lozungus, apvainojumus un draudus. Uzbrucēji centās uzlauzt durvis," teikts paziņojumā.

Министерство иностранных дел России - Sputnik Latvija
Sistemātiski uzbrukumi toksiskā vidē. KF ĀM atmaskoja Parīzes spiedienu uz Sputnik

Uzbrukuma objekti pastāstīja, ka visās grupās bija vismaz desmit cilvēki. Viņi aizbēguši pirms policijas ierašanās.

Žurnālisti jau vērsušies pie likumsargiem.

Margarita Simoņana, komentējot situāciju, atzīmēja, ka gaida policijas rezultātu. Viņa bija neizpratnē, ka uzbrucēji noskaidrojuši "ne īpaši publisku" darbinieku mājas adreses.

"Manām vecmāmiņām tagad būtu deja vu," viņa piebilda, atgādinot armēņu genocīdu, ko noliedz Turcija.

Akcija pie Krievijas ģenerālkonsulāta Stambulā

Ceturtdienas naktī pie Krievijas ģenerālkonsulāta Stambulā notika Krievijai naidīga protesta akcija, ņemot vērā situācijas saasināšanos Idlibas provincē Sīrijā. Diplomātiskās misijas darbinieki pastāstīja, ka akcijas dalībnieki skandēja lozungus, apsūdzot Krieviju un tās valdību par Turcijas karavīru bojāeju Sīrijas ziemeļos.

Jāpiebilst, ka ģenerālkonsulāta kontos sociālajos tīklos parādījās komentāri ar atklātiem draudiem Krievijas ārvalstu iestādēm Turcijā.

Krievijas vēstniecība Turcijā uzlabojusi apsardzi, par drošību rūpējas policijas speciālo uzdevumu vienība.

Saasināšanās Idlibā

Situācija Idlibā saasinājās, kad 27. februārī "Haijat Tahrir aš Šam" teroristi sāka liela mēroga uzbrukumu Sīrijas valdības spēku pozīcijām. SAR armija atklāja atbildes uguni. Saskaņā ar Krievijas AM informāciju, apšaudē nokļuva arī turku karavīri, kam tur nevajadzēja atrasties. Pie tam Krievija spēra soļus uguns pārtraukšanai no Sīrijas puses un nodrošināja bojāgājušo un ievainoto evakuāciju uz Turcijas teritoriju.

Логотип международного информационного бренда Sputnik - Sputnik Latvija
Sputnik Turcija galvenajam redaktoram liegta iebraukšana Turcijā

Pēc uzbrukuma Turcijas prezidents Redžeps Erdogans sasauca drošības sēdi. NATO Padome plānoja konsultācijas par situāciju Sīrijā pēc Ankaras lūguma. Pie tam Atēnas nobloķēja alianses paziņojumu par atbalstu Turcijai.

Sestdien notika Vladimira Putina un Redžepa Tajipa Erdogana telefona saruna. Tās gaitā Turcijas līderis, pēc viņa vārdiem, lūdzis Krievijas prezidentu atstāt Sīriju "viens pret vienu" ar Turciju.

Iepriekš Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka Turcija nav izpildījusi virkni būtisku saistību problēmu atrisināšanai Idlibas apgabalā Sīrijā. Piemēram, Turcija nav nošķīrusi no teroristiem bruņoto opozīciju, kas gatava dialogam ar valdību politiskā procesa ietvaros. Krievijas un Turcijas memorandā no 2018. gada 18. septembra, kas tika saskaņots pēc valstu vadītāju tikšanās, tika atrunāta Turcijas karavīru klātbūtnes status quo saglabāšana ar noteikumu, ka līdz 2018. gada 15. oktobrim no Idlibas deeskalācijas zonas tiks izvesti visi teroristiskie radikālie grupējumi. Tāpat noteikts, ka tiks veikti "efektīvi pasākumi stabila karadarbības pārtraukšanas režīma nodrošināšanai" šajā zonā, un rajonā notiks kopīgas Krievijas un Turcijas karavīru patruļas.

Ziņu lente
0