Uzšķērst "Trojas zirgu": eksperts paskaidroja, kā Krievija izmantos NATO mācības Eiropā

© Foto : из архива автораЧлен корреспондент Российской академии ракетно-артиллерийских наук (РАРАН), доктор военных наук Константин Сивков
Член корреспондент Российской академии ракетно-артиллерийских наук (РАРАН), доктор военных наук  Константин Сивков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas bruņotie spēki izmantos NATO mācības "Defender Europe" saviem mērķiem – Maskavai jau sen ir zināms, ka manevru gaitā alianse izspēlēs jaunās stratēģijas "Trojas zirgs" elementus.

RĪGA, 28. februāris – Sputnik. Aizvadītajā nedēļā sākās NATO plašo mācību "Eiropas aizstāvis" (Defender Europe) aktīvā fāze. Vācijā ieradās pirmie tanki no ASV, kas tiks izmantoti mācībās. NATO un ASV plāno izmantot mācībās 13 tūkstošus militārās tehnikas vienību, plānots piesaistīt līdz 37 tūkstošus karavīru no alianses vastīm. Gandrīz puse viņu vidū ir amerikāņi.

Krievija izmantos mācības, lai iepazītos ar ASV jaunās stratēģijas "Trojas zirgs" finesēm, norādīja Krievijas Raķešu un artilērijas zinātņu prezidenta vietnieks informācijas politikas jautājumos Konstantīns Sivkovs diskusijā par tēmu "Krievija un NATO: sarežģīti starptautiskie jautājumi sākto plašo mācību kontekstā".

"Mācības vienmēr tiek plānotas iepriekš, vismaz gadu pirms to sākuma, tāpēc Krievijas Bruņotajiem spēkiem bija informācija par manevriem "Eiropas aizstāvis". Šīs mācības ir interesantas no zināma viedokļa. Mācību gaitas novērojumi ar radiotehniskās izlūkošanas līdzekļiem un citām metodēm dod iespēju atklāt alianses spēku pielietošanas paņēmienus un formas," konstatēja Sivkovs.

Eksperts pauda pārliecību, ka šis aspekts ir ļoti aktuāls, ko ASV un NATO ilgu laiku nav organizējušas tamlīdzīgas mācības.

"Agrāk viņi klāstīja, ka gatavojas karot ar teroristiem. Tagad atklāti apliecina, ka stāsies pretī tehnoloģiski attīstītam pretiniekam. ASV ir tikai divi tādi pretinieki – Krievija un Ķīna. Tāpēc būtu interesanti uzzināt, kādus jaunus paņēmienus viņi apgūst," paskaidroja Sivkovs.

Высадка десанта во время военных учений НАТО Baltops 2019 в Лиласте, 12 июня 2019 года - Sputnik Latvija
Lietuvas deputāts pārmet ES nevēlēšanos finansēt Baltijas drošību

Eksperts atgādināja, ka attiecībā pret Krieviju ASV pieņēmušas jaunu stratēģiju, - "Trojas zirgs".

"Nešaubos, ka NATO un ASV bruņoto spēku pielietošanas paņēmieni un līdzekļi tiks izspēlēti tieši šīs stratēģijas ietvaros. Krievija tos izpētīs un uz šo novērojumu pamata izstrādās zinātniskās metodes, lai pilnveidotu savu bruņoto spēku pielietojumu," atklāja Sivkovs.

Iepriekš informācijas avots Krievijas Aizsardzības ministrijā pastāstīja, ka Maskava sekos NATO mācībām "Eiropas aizstāvis" un reaģēs uz to gaitu. Pēc viņa vārdiem, visi soļi, kas tiks sperti, atbildot uz spriedzes pieaugumu no NATO vadības puses, notiks tikai Krievijas teritorijā.

Вскрыть "троянского коня": Сивков объяснил, как РФ использует учения НАТО в Европе
Ziņu lente
0