Sanderss iesaka Krievijai "turēties tālāk" no vēlēšanām ASV

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasСенатор Берни Сандерс
Сенатор Берни Сандерс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš avīze Washington Post, atsaucoties uz saviem avotiem, informēja, ka Krievija it kā cenšoties palīdzēt Bērnijam Sandersam ASV prezidenta vēlēšanās.

RĪGA, 23. februāris – Sputnik. ASV Demokrātiskās partijas nominācijas kandidāts Bērnijs Sanderss, komentējot publikācijas par to, ka Krievija it kā vēloties panākt viņa uzvaru, paziņoja, ka tāda palīdzība viņam nav vajadzīga un aicināja Maskavu "turēties tālāk" no vēlēšanām ASV, informē RIA Novosti.

Iepriekš avīze Washington Post, atsaucoties uz saviem avotiem, informēja, ka Krievija it kā cenšoties palīdzēt Bērnijam Sandersam ASV prezidenta vēlēšanās.

Izkārtne Balsot šeit ASV velēšanās  - Sputnik Latvija
Viedoklis
Šoreiz paši, bez Kremļa: ASV nav konstatēta iejaukšanās vēlēšanās

"Pateicoties mūsu nebijušai saliedētībai, pateicoties aktīvajai līdzekļu vākšanai, aktuālākajiem izskatāmajiem jautājumiem, kas aptver strādnieku klases cilvēku vajadzības, mēs esam visspēcīgākā kampaņa, kas spēj izcīnīt uzvaru pār Donaldu Trampu, un tieši to mēs darīsim," teikts Sandersa paziņojumā presei, kuras tekstu nonācis arī RIA Novosti rīcībā.

"Mans vēstījums (Krievijas prezidentam Vladimiram – red.) Putinam ir skaidrs: turieties tālāk no vēlēšanām ASV un, būdams prezidents, es par to parūpēšos," paziņoja Sanderss un piebilda, ka viņš "apņēmīgi iebilst" pret jebkuras "ārvalsts pūlēm, kas vēlas iejaukties mūsu vēlēšanās".

Iepriekš Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka informācija par Maskavas iejaukšanos ASV priekšvēlēšanās ir paranoidāla. Viņš atzīmēja, ka Kremlis sagaida tamlīdzīgu "ziņu" pieaugumu, tuvojoties vēlēšanām. Šādi Peskovs komentēja "The New York Times" publikāciju, kura, atsaucoties uz ASV izlūkdienesta datiem apgalvoja, ka Krievija cenšoties palīdzēt ASV prezidentam Donaldam Trampam atkārtoti ieņemt prezidenta posteni 2020.gada vēlēšanās, un cita starpā tā iejaukšoties demokrātu priekšvēlēšanās.

Ziņu lente
0