Baltkrievijas Enerģētikas ministrija pastāstīja, kad darbu sāks BelAES pirmais bloks

© Sputnik / Виктор Толочко / Pāriet pie mediju bankasСтроящаяся БелАЭС
Строящаяся БелАЭС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad Baltkrievija plāno veikt pasākumus Baltkrievijas AES integrācijai valsts energosistēmā un ekonomikā.

RĪGA, 14. februāris – Sputnik. Baltkrievijas AES integrācija valsts energosistēmā ieplānota 2020. gadā. par to valsts enerģētikas ministrs Viktors Karankevičs pastāstīja žurnālistiem 13. februārī, vēsta Sputnik Baltkrievija.

"Esam nosprauduši uzdevumu šogad ievest kodoldegvielu, veikt fizisko palaišanu, pirmā energobloka enerģētisko palaišanu, tas ir, saražot energosistēmā pirmās kilovatstundas," konstatēja Karankevičs.

Viņš atgādināja, ka 2020. gads ir piecgades noslēguma gads, kura gaitā jānoslēdz svarīgākie pasākumi. Cita starpā ieplānoti pasākumi Baltkrievijas AES integrācijai valsts energosistēmā un ekonomikā. BelAES pirmā energobloka gatavības pakāpe ir ļoti augsta, viņš atzīmēja.

Министр иностранных дел Литвы Линас Линкявичюс  - Sputnik Latvija
Lietuvas ārlietu ministrs: panika saistībā ar BelAES var kaitēt investēšanai Lietuvā

"Galvenās tehnoloģiskās iekārtas patlaban tiek aktīvi iestatītas, šis darba posms ļauj nodrošināt energobloka darbu ar kodoldegvielas imitatoriem. Nepieciešams izanalizēt visa pirmā energobloka darbu tehnoloģiskajā ķēdītē, paskatīties, vai tiek sasniegti visi iekārtu darbības nominālie parametri," paskaidroja enerģētikas ministrs.

Iepriekš vēstīts, ka konkrētais palaišanas datums būs atkarīgs no kodoldegvielas piegādes termiņiem un tās pieņemšanas stacijā: tas plānots 2020. gada pirmajā ceturksnī.

Viktors Karankevičs pauda pārliecību, ka BelAES palaišana ir nozīmīgs projekts visas valsts ekonomikas mērogā, kā arī "savdabīgs stimuls jaunu, tostarp arī energoietilpīgu ražotņu attīstībai".

Atgādināsim, ka Baltkrievijas AES ar diviem reaktoriem VVER-1200 ar kopējo jaudu 2400 MW apmērā tiek būvēta pēc Krievijas projekta netālu no Astravjecas pilsētas Grodņas apgabalā. BelAES otro energobloku plānots ievest ekspluatācijā 2021. gadā. tajā jau veikti 70% celtniecības un montāžas darbu.


Ziņu lente
0