Nostradama baismīgie pareģojumi: kas sagaida pasauli 2020. gadā

© wikimedia / public domain Портрет Нострадамуса
Портрет Нострадамуса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Franču astrologs, pareģis un alķīmiķis Nostradams pareģojis, ka 2020. gadā būs papilnam negaidītu pārmaiņu.

RĪGA, 08. februāris — Sputnik. Plaši pazīstamais franču ārsts, alķīmiķis, astrologs un pareģis Mišels de Notrdams jeb pasaulē pazīstams kā Nostradams (arī Nostradamus) pareģojis 2240 gadus tālu nākotni.

Katra paša ziņā ir ticēt vai neticēt, taču prakse liecina, ka par dzejā šifrētajiem pareģojumiem cilvēki interesējas vēl joprojām. Nerimst strīdi arī par Nostradama personību.

Kas bija Nostradams

Mišels de Notrdams dzimis 1503. gadā Francijā. No tā laika viedokļa visai cienījamā vecumā viņš publicēja savus pirmos pareģojumus grāmatā "Mišela Nostradama pareģojumi". Tie rakstīti četrrindēs – katrēnos.

Звезды с борта МКС  - Sputnik Latvija
Nostradama pareģojumi 2019. gadam

Nostradams savus pareģojumus rakstīja šifrā, ko veidoja četras valodas – latīņu, senfranču, itāļu un grieķu. Katrēnos nav minēti gandrīz nekādi datumi, tāpēc to kārtība neatbilst hronoloģijai.

Pareģis un gaišreģis dzīves laikā sniedza tik precīzus pareģojumus, ka pārsteidza savus laikabiedrus. Tolaik neviens nešaubījās – viņam ir pa spēkam pareģot vairākus gadsimtus tālus notikumus.

Ar laiku izdevās pārbaudīt, cik precīzi ir viņa pareģojumi, un iznācis, ka vairāk nekā puse viņa prognožu patiešām piepildījušās.

Valda uzskats, ka Mišels Nostradams pareģojis virkni notikumu: Otro pasaules karu, fašistiskās Vācijas sakāvi, kodolsprādzienu Hirosimā, ANO izveidi, atentātu pret Džonu Kenediju, "kultūras revolūciju" Ķīnā, Mao Dzeduna nāvi, AIDS epidēmiju un pat diktatoru – Sadama Huseina un Muamara Kadāfi varu.

Astrologs pareģoja arī Napoleona Bonaparta nākšanu pie varas un teroraktus ASV 2001. gadā. Speciālisti ne vienu reizi vien novērtējuši viņa pareģojumu precizitāti un uzskata, ka tie ir pareizi par 85%.

Nostradama pareģojumi aptver milzīgu periodu – no 1555. līdz 3797. gadam, taču tik tālu uz priekšu neiesim – paskatīsimies, kādus notikumus pareģis solījis 2020. gadam.

Ko Nostradams rakstīja par 2020. gadu

Gads būs pārpilns ar negaidītām pārmaiņām daudzās valstīs. Īpaši pārmaiņas gaidāmas Eiropas valstīs, Austrumāzijā un Ķīnā, kas iepazīstinās ar negaidītiem izgudrojumiem.

Piemēram, Ķīna demonstrēs pasaulei teleportu – kvantu portālu, kas sekundes daļā varēs pārvietot cilvēku tūkstošiem kilometru attālumā.

Gaidāms, ka 2020. gadā lielas valstis pārcietīs nopietnas pārmaiņas sabiedrībā. Tās skars Ķīnu, Meksiku un Brazīliju. Taču pareģis apgalvoja, ka cilvēkiem šīs izmaiņas nenesīs labumu.

Toties šogad cilvēci beidzot gaidīs skatiens "uz iekšpusi". Daudzi pārvērtēs savu viedokli par materiālajiem labumiem un pirmajā vietā nostādīs garīgās vērtības. Daudzu zemeslodes iedzīvotāju prioritāte būs veselība, pozitīva enerģētika, mīlestība un draudzība.

Tāpat Nostradams uzskata, ka 2020. gadā gaidāmi zinātniski atklājumi – zinātniekiem izdosies atklāt jaunus enerģijas ieguves veidus ar skaņu parādībām, bet amerikāņu kompānija Tesla pārsteigs ar apvērsumu pasaules ekonomikā.

Показ произведений искусства аукционного дома Christie's - Sputnik Latvija
2018. gads: ko pareģojis Nostradams

Negaidītas izmaiņas skars kristīgo pasauli – katoļi un pareizticīgie nolems apvienoties un veidos kopīgu baznīcu.

Bez tam Nostradams daudz stāstījis par Krieviju – viņš raksta, ka valstī iekļūs nevienam nepazīstama, gandrīz neizārstējama dermatoloģiskā infekcija. Viņa pareģojums liecina, ka uz saslimušo ķermeņa parādīsies "bālas strutainas papulas".

Pareģis brīdināja, ka Galējo Ziemeļu rajonus var skart ķīmiskā tipa masveida iznīcības ieroču negatīvā ietekme. Diemžēl tikai nedaudziem izdosies glābties – lielākā daļa ies bojā, dažas tautas izmirs.

Izdzīvojušie būs spiesti pamest dzimto malu un meklēt jaunu dzīves vietu. Pie tam pasaules galvaspilsētas sastapsies ar dabas kataklizmām, kariem un ģeopolitiskajām pārmaiņām. Daudzu lielpilsētu iedzīvotājiem klāsies ļoti bēdīgi. Turklāt, meklējot glābiņu, daudzi ārvalstnieki dosies uz Krieviju, kas viņiem kļūs par "jauno dzimteni".

Pasaulē sāksies globālā sasilšana, kuras rezultātā Krievijā kusīs ledāji. Šī iemesla dēļ ziemeļu tautas būs spiestas bēgt uz citiem reģioniem. Krievijā sāksies sausums, vasara daudziem kļūs par pārbaudījumu.

Taču visvairāk, pēc Nostradama domām, 2020. gadā jābīstas no Antikrista nākšanas. Viņš ieradīsies ar iznīcinošu misiju un sāks tās izpildi tieši Krievijā.

Jau līdz 2022. gadam viltuspravietis var iesaistīt bruņotos konfliktos visas attīstītās valstis.

Pie tam šis gads lielākajai daļai valstu šis gads būs pēdējais labvēlīgais periods – pēc tam uz Zemes nokritīs meteorīts, kas mainīs planētas orbītu.

Tad daudzās valstīs valdīs nabadzība, bads un iznīcība. Pie tam no 2020. gada sāks saasināties situācija starptautiskajā arēnā, vēlāk lielvalstu līderi sāks trešo pasaules karu. Mierina tikai fakts, ka Nostradams pareģoja – šajā karā kodolieroči netiks pielietoti.

Toties ekonomiskā situācija Krievijā 2020. gadā uzlabosies. Pareģojumi norāda, ka Krievija izies no krīzes, valstij izdosies stabilizēt ekonomiku, taču pozitīvajai dinamikai kaitēs mītiņi un sabiedriskās nekārtības.

Кремлевская елка Письмо Деду Морозу - Sputnik Latvija
Prognoze Baltās Žurkas gadam: horoskops Zodiaka zīmēm

Tāpat 2020. gads Krievijā kļūs par "zelta ēras" sākumu. Šajā laikā zinātnieki liks pamatus lieliem atklājumiem, sāksies aktīva tirdzniecības attīstība un ekonomikas nostiprināšanās.

Šogad neizdosies izvairīties arī no reliģiskiem konfliktiem. Krievijas ziemeļos šī iemesla dēļ iespējamas nopietnas pārrunas ar Āzijas tautām. Piemēram, iespējamas domstarpības ar Tuvajiem Austrumiem, taču procesā tiks ievilkti arī citi dalībnieki. Pie tam pareģis atzīmēja, ka lielu strīdu izraisīs kāds nopietns reliģisks notikums.

Pie tam Nostradams rakstīja, ka islāma un kristietības pretrunu rezultātā 2024.gadā pasaule kļūs vienota un atzīs jaunu reliģiju.

Zemūdens viesnīcas un pilsētas – nākotnes realitāte

Kas to būtu domājis – tā patiešām būs. Šogad zinātnieki spers lielu soli uz priekšu jūru izzināšanā un  radīs sarežģītas iekārtas ieniršanai.

Tas ļaus dziļāk iepazīt zemūdens pasauli, nonākt pie jauniem zinātniskiem atklājumiem, kas pašos pamatos mainīs cilvēku priekšstatus par dzīves rašanos uz zemes. Tie  ļaus radīt atsevišķu pasauli jūras dzīlēs.

Tāpēc šogad sāksies zemūdens viesnīcu un pat pilsētu būvniecība.

Kataklizmas – 2020. gada bieds

Pareģis brīdina: 2020. gadā sāksies nāvējoši ugunsgrēki, kas pārņems visus ugunsgrēkus. Sekas būs tik milzīgas, ka cilvēce smogā nespēs saskatīt Sauli un Mēnesi.

Pie tam katastrofas raksturos galējības – ugunsgrēkus nomainīs lietavas, kas daudzās valstīs radīs plūdus. Visvairāk cietīs Austrālija un Okeānija, taču stihija skars arī Krieviju.

Nostradams pareģoja arī zemestrīces pēc vulkānu pamošanās. Tomēr starp Nostradama pareģojumiem šausmīgākais ir neredzēti lielais cunami, kas radīsies pēc komētas krišanas uz Zemes.

Rezultātā visvairāk cietīs Āfrika, kur katastrofas rezultātā iestāsies bads.

Bet pa to laiku politiskajā arēnā...

Šogad attiecības sāks noskaidrot Turcija un Irāna. Kā mēdz teikt, no mīlestības līdz naidam ir viens solis. Vispirms valstis konfliktēs, pēc tam salīgs mieru un apvienosies pret kristīgo pasauli.

Par viņu galveno pretinieku kļūs Eiropa, bet Krievija un Āfrikas valstis šajā konfrontācijā uzņemsies miernešu lomu.

Saskaņā ar Nostradama prognozēm, cilvēku pacietībai 2020. gadā pienāks beigas. Dažādu valstu pilsoņi būs tik ļoti vīlušies par saviem varasvīriem, ka dažiem no tiem nepaveiksies.

Atsevišķās valstīs iespējama pat anarhija. Kādā valstī tauta vienkārši gāzīs valsts vadītāju. Šis solis ļoti pārsteigs visu pasauli. Arī šajā gadījumā Krievija uzņemsies mierneša lomu.

Jāpiebilst, ka šis pareģojums sakrīt ar citu gaišreģu prognozēm. Kaut ko līdzīgu savulaik pareģoja arī Vanga.

Ziņu lente
0