KDLO štāba priekšnieks atklāja NATO kareivju un tehnikas skaitu Baltijā

© Sputnik / Нина Зотина / Pāriet pie mediju bankasНачальник Объединенного штаба Организации Договора о коллективной безопасности (ОДКБ) генерал-полковник Анатолий Сидоров
Начальник Объединенного штаба Организации Договора о коллективной безопасности (ОДКБ) генерал-полковник Анатолий Сидоров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ģenerālis-virsnieks Anatolijs Sidorovs novērtēja gaidāmo NATO mācību Eiropā mērogu un atklāja alianses grupējuma skaitu Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas teritorijā.

RĪGA, 31. janvāris – Sputnik. Konsekventa NATO bloka triecienuzbrukuma palielināšana ar aktīvu ASV militārās klātbūtnes paplašināšanu Eiropā ir viens no galvenajiem izaicinājumiem KDLO (Kolektīvās drošības līguma organizācija) dalībvalstīm Austrumeiropā, paziņoja brīfingā Kolektīvās drošības līguma organizācijas Apvienotā štāba priekšnieks ģenerālis-virsnieks Anatolijs Sidorovs.

"Faktiski uz pastāvīga pamata jau vairākus gadus KDLO dalībvalstu robežu tiešā tuvumā tiek audzēts daudznacionāls karaspēku grupējums. Tajā ir vairāk nekā 12 tūkstoši kareivju un aptuveni 700 militārās tehnikas vienību, šo spēku un kaujas līdzekļu pamatdaļa ir dislocēta Baltijas valstīs un Polijā," paziņoja Sidorovs.

Pēc viņa sacītā, šeit aktīvi tiek modernizētas aviācijas bāzes un citi infrastruktūras objekti, lai paplašinātu kaujas aviācijas un kontingentu karaspēku uzņemšanas iespējas, tiek izmēģinātas ārzemju karaspēku uzņemšanas un izvietošanas iespējas.

"Pastāvīgi tiek palielināta ASV un to Austrumeiropas sabiedroto bruņoto spēku militāro kontingentu kaujas un operatīvās gatavības pasākumu intensitāte un mērogs. Turklāt lielākā uzmanība tiek veltīta spēku un līdzekļu operatīvās pārgrupēšanas iespēju pilnveidošanai Eiropā un sevišķi Baltijā," atzīmēja Sidorovs.

KDLO štāba priekšnieks uzsvēra, ka viens no spilgtākajiem NATO darbību piemēriem Eiropā ir pavasarī plānotās alianses plaša mēroga mācības desmit Eiropas valstu teritorijās. Kopumā mācībās plānots iesaistīt līdz 40 tūkstošiem kareivju no 18 valstīm, tostarp aptuveni 17 tūkstošus amerikāņu, norādīja Sidorovs.

Член-корреспондент Академии военных наук РФ, ведущий эксперт Центра военно-политических исследований МГИМО Владимир Козин - Sputnik Latvija
Eksperts paskaidroja, kāpēc NATO slēpj no Krievijas militārās mācības Latvijā

Iepriekš vēstīts, ka laikā no 2020. gada februāra līdz aprīlim Savienotās Valstis uz laiku nogādās Eiropā 20 tūkstošus karavīru līdz ar tehniku dalībai manevros "Eiropas aizstāvis 2020" (Defender Europe) un vairākās citās mācībās: "Ātrā atbilde" (Quick response), "Asmens trieciens" (Saber Strike), "Sabiedroto gars" (Allied spirit), "Dinamiskā fronte" (Dynamic front). Tā būs lielākā Savienoto Valstu karaspēka dislokācija Eiropā pēdējo 25 gadu laikā, informēja brigādes ģenerālis Šons Bārnabijs. Pēc mācībām amerikāņu karavīri atgriezīsies dislokācijas vietās ASV.

Ziņu lente
0