Der Spiegel piedēvējis Aušvicas atbrīvošanu amerikāņiem

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasЦентральные ворота бывшего концентрационного лагеря Аушвиц-Биркенау в Освенциме
Центральные ворота бывшего концентрационного лагеря Аушвиц-Биркенау в Освенциме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izdevums pieļāvis kļūdu savā lapā sociālajā tīklā un izlabojis to pēc vairākkārtējiem lapas lasītāju aizrādījumiem.

RĪGA, 28. janvārisSputnik. Vācu žurnāls Der Spiegel vienā no savām lapām sociālajos tīklos "kļūdaini" publicējis materiālu par to, ka Aušvicas (Osvencimas) koncentrācijas nometni it kā esot atbrīvojusi amerikāņu armija, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz RT.

Der Spiegel publicētajā ziņojumā teikts, ka "Aušvica" bija nacistu lielākā nāves nometne un "pirm s75 gadiem to atbrīvoja amerikāņu armija".

​Vispirms publikācijai pievērsa uzmanību vācu lasītāji. Pēc tam izdevums atvainojās "par milzīgi neveiklo kļūdu" un apliecināja, ka izteikto kritiku uztver kā "taisnīgu sodu". Izdevums izlaboja savu publikāciju un atgādināja, ka koncentrācijas nometni atbrīvojusi Sarkanā armija.

Ik gadus 27. janvārī tiek atzīmēta Starptautiskā Holokausta upuru piemiņas diena. Šajā dienā 1945.gadā Sarkanā armija atbrīvoja "Aušvicas" (Osvencimas) nāves nometni. Tā kļuvusi par vienu no galvenajiem Holokausta simboliem. Dažādi dati liecina, ka Aušvicas nāves nometnēs noi 1941. līdz 1945.gadam gājuši bojā līdz 1,4 miljoni cilvēku, kuru vidū 1,1 miljons bija ebreji. 1947.gadā bijušās nacistu koncentrācijas nometnes vietā tika radīts muzejs. 1979.gadā tas iekļauts UNESCO vispasaules mantojuma sarakstā.

Ziņu lente
0