EPPA sesijā piedalīsies Kirils Višinskis un Sputnik Igaunija redaktore

© SputnikИсполнительный директор Кирилл Вышинский во время флешмоба в поддержку Sputnik Эстония
Исполнительный директор Кирилл Вышинский во время флешмоба в поддержку Sputnik Эстония - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kirils Višinskis un Jeļena Čeriševa piesaistīs EPPA delegāciju uzmanību sistemātiskajiem vārda brīvības pārkāpumiem vairākās pēcpadomju telpas valstīs.

RĪGA, 28. janvāris – Sputnik. Starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" izpilddirektors Kirils Višinskis un portāla Sputnik Igaunija galvenā redaktore Jeļena Čeriševa piedalīsies EPPA ziemas sesijā Strasbūrā, kas ilgs līdz 31.janvārim, informēja RIA Novosti.

Višinskis un Čeriševa piesaistīs EPPA delegāciju uzmanību sistemātiskajiem vārda brīvības pārkāpumiem vairākās pēcpadomju telpas valstīs.

Пресс-центр Sputnik Эстония - Sputnik Latvija
Diplomāti pievērsuši EDSO uzmanību situācijai ar Sputnik Igaunija

"Mēs ļoti ceram, ka mūsu pūles nesīs noteiktu reakciju. Cerības ir saistītas arī ar mūsu parlamentārās delegācijas aktivitāti EPPA. Protams, mēs rēķināmies ar mūsu parlamentāriešu atbalstu, jo uzskatām, ka tas nav personāls jautājums, tas nav jautājums par šo žurnālistu darbu mūsu vai jebkādā citā mediju organizācijā, redakcijā. Protams, mēs cīnāmies par savējiem, taču mēs cīnāmies arī par principiem. Un mēs vēlamies, lai šie principi tiktu aiztāvēti visur, tostarp arī EPPA," Višinska teikto citēja "Rossija segodņa" preses dienests.

2019.gada decembrī Sputnik Igaunija darbinieki saņēma valsts Policijas un robežsardzes departamenta vēstules ar atklātiem draudiem ierosināt pret viņiem krimināllietas, ja viņi līdz 2020.gada 1.janvārim nepārtrauks darba attiecības ar aģentūru. Igaunijas varasiestādes skaidroja, ka šādi pasākumi esot nepieciešami, lai pildītu sankcijas, kas vērstas pret starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" (mediju grupa, pie kuras pieder Sputnik – red.) ģenerāldirektoru Dmitriju Kiseļovu.

No 2020.gada 1.janvāra portāls Sputnik Igaunija bija spiests pāriet pie darba ārkārtas režīmā. Sputnik redakcijas darbinieki Tallinā bija spiesti lauzt līgumus ar starptautisko ziņu aģentūru "Rossija segodņa".

"Rossija segodņa" pieder KF un nav iekļauta nekādos sankciju sarakstos. D.Kiseļovs akcentēja, ka personīgās sankcijas nav iespējams traktēt plašāk, un norādīja, ka no visām ES valstīm tikai Igaunija interpretē sankcijas tik dīvainā kontekstā.

Елена Черышева - Sputnik Latvija
Sputnik Igaunija redaktore vērsusies policijā: sankcijas ir jāpārskata

Savukārt Krievijas Ārlietu ministra atzīmēja, ka Igaunijas varasiestādes Krievijas informācijas aģentūras vajāšanā izmanto tik totalitāras metodes kā darbinieku un partneru rupja iebiedēšana ar soda pasākumiem. Krievijas prezidents Vladimirs Putins norādīja, ka Maskava darīs visu iespējamo savu žurnālistu atbalstam.

Starptautiskā organizācija "Reportieri bez robežām" (RSF), atbildot uz "Rossija segodņa" vēstuli, informēja, ka organizācija izvērtē ziņas par krievvalodīgo mediju stāvokli Igaunijā. Aģentūra "Rossija segodņa" lūdza pārvērtēt diskriminējošo politiku, ks vērsta pret Sputnik Igaunija un ir gatava piedāvāt atbilstošu vērtējumu šim brīvības pārkāpšanas bezprecedenta gadījumam, kā arī lūdz veikt pasākumus aģentūras žurnālistu tiesību nodrošināšanai un dot iespēju viņiem pildīt savu profesionālo pienākumu.

Ziņu lente
0