Koronavīrusa slimnieku skaits Ķīnā diennakts laikā pieaudzis par trešo daļu

© Sputnik / Анна Раткогло / Pāriet pie mediju bankasРаспространение коронавируса нового типа в Китае
Распространение коронавируса нового типа в Китае - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Apstiprināto koronavīrusa infekcijas gadījumu skaits Ķīnā diennakts laikā pieaudzis līdz 1975 cilvēkiem.

RĪGA, 26. janvāris - Sputnik. Jaunā tipa koronavīrusa infekcijas gadījumu skaits Ķīnā pieaudzis līdz 1975 cilvēkiem. No viņiem 56 cilvēki miruši, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Ķīnas Valsts veselības aprūpes jautājumu komitejas datiem.

Dienu iepriekš oficiālajos datos izskanēja ziņas par 1287 pacientiem un 41 mirušo.

Vēl 324 cilvēki ir smagā stāvoklī, turklāt 2684 cilvēkiem infekcijas dati vēl nav apstiprināti.

Infekcijas uzliesmojums fiksēts 30 reģionos visā Ķīnā, piemēram, varasiestādes Šanhajā, kur dzīvo 24 miljoni cilvēku, šorīt ziņoja, ka no jaunā tipa koronavīrusa gājis bojā pirmais pacients. Jaunākās ziņas liecina, ka pilsētā apstiprināti jau 40 infekcijas gadījumi.

Jaunais vīruss

Informācija par nezināmas izcelsmes pneimoniju Uhaņas pilsētā tika publicēta 31.decembrī. Eksperti noskaidrojuši, ka slimību izraisījis jauna tipa koronavīruss — 2019-nCoV.

Pirmi pacienti bija saistīti ar jūras produktu tirgu. Zinātnieki izteica hipotēzi, ka par vīrusa avotu kļuvušas čūskas, ko Ķīnā bieži lieto uzturā. Vēlāk noskaidrojās, ka vīruss pāriet no viena cilvēka pie otra.

Koronavīrusa uzliesmojuma dēļ sestdien Ķīnā tika ieviests augstākais reaģēšanas līmenis uz ārkārtas situācijām sabiedriskās veselības jomā 25 provincēs, speciālajos administratīvajos rajonos un pilsētās. Šajā teritorijā dzīvo vairāk nekā 1,2 miljardi cilvēku.

Aiz kontinentālās Ķīnas robežām infekcijas gadījumi jau fiksēti vairākās valstīs, ieskaitot ASV, Taizemi, Franciju un Austrāliju.

Ziņu lente
0