Ārsts pastāstīja, kas jādara, ja tiek atklāti koronavīrusa simptomi

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasРоссийские медики разработали вакцину против лихорадки Эбола
Российские медики разработали вакцину против лихорадки Эбола - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja cilvēkam ir augsta temperatūra un klepus, taču nav iesnu, nekavējoties ir jāsāk jebkura veida pretiekaisuma terapija.

RĪGA, 25. janvāris – Sputnik. Speciālists īpaši bīstamo infekciju jautājumos, ārsts-imunologs Vladimirs Žemčugovs pastāstīja telekanālam "Zvezda", kas ir jādara, ja cilvēks atklāj koronavīrusa simptomus, vēsta RIA Novosti.

Pēc speciālista sacītā, ja cilvēkam ir augsta temperatūra un klepus, taču nav iesnu, nekavējoties ir jāsāk jebkura veida pretiekaisuma terapija.

Распространение коронавируса нового типа в Китае - Sputnik Latvija
No koronavīrusa miris 41 cilvēks, saslimušie atklāti Francijā un Austrālijā

"Jāsāk lietot visas tabletes, kuras ir atrodamas jūsmājās: analgīns (Latvijā tās ir recepšu zāles ar aktīvo vielu metamizolu -Sputnik), aspirīns un citas līdzīgas iedarbības zāles, lai nepieļautu temperatūras celšanos," ieteica speciālists.

Tāpat Žemčugovs ieteica vērsties vietējā epidemioloģijas centrā, lai nodotu visas nepieciešamās analīzes.

Decembra beigās Ķīnas varasiestādes paziņoja par nezināmas izcelsmes pneimonijas uzliesmojumu Uhaņā. Pirmajiem saslimušajiem bija sakars ar jūras velšu tirgu. Eksperti provizoriski noteica, ka par saslimšanas ierosinātāju kļuva jauns koronavīrusa tips – 2019-nCoV.

Saskaņā ar jaunāko informāciju, inficēto skaits Ķīnā ir pārsniedzis 1300 cilvēku, 41 pacients ir miris.

Vīrus jau ir izplatījies ārpus valsts robežām. Inficēšanās gadījumi ir reģistrēti Honkongā, Makao, Taivānā, Dienvidkorejā, Japānā, ASV, Francijā, Nepālā, Vjetnamā, Singapūrā, Taizemē un Austrālijā.

Ziņu lente
0