Eksperts atgādināja, kur ražo naftu, ko Latvija plāno piegādāt Baltkrievijai

© Foto : из архива автораЭкономист Владимир Рожанковский
Экономист Владимир Рожанковский - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jautājums par Latvijas tranzīta organizāciju ir sekojošs: cik Baltkrievija ir gatava pārmaksāt par naftu, ko tā saņems reversā no Eiropas.

RĪGA. 21. janvāris – Sputnik. Latvija ir gatava pārsūknēt naftu uz Baltkrieviju, apstiprināja valsts satiksmes ministrs Tālis Linkaits. Viņš apliecināja, ka Latvijai ir visa infrastruktūra, kas nepieciešama naftas tranzītam uz Baltkrieviju, atliek tikai apspriest tehniskos noteikumus.

Visi šie paziņojumi par to, ka naftu plānots piegādāt teju vai no Ķīnas un Kazahstānas, sniegti ar mērķi mazināt Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko neapmierinātību par to, ka Maskava vairs nepiedāvā speciālas cenas brālīgajai kaimiņvalstij, intervijā Sputnik Latvija atzīmēja Starptautiskā finanšu centra eksperts Vladimirs Rožankovskis.

Станок-качалка  - Sputnik Latvija
Latvija ir gatava pārsūknēt naftu uz Baltkrieviju

"Domāju, viss beigsies miermīlīgi, un nafta tiks piegādāta no valsts, kurā tā ražota. Nafta tiek ražota Krievijā, bet Latvijā un Baltkrievijā ražo garšīgus piena produktus, Vācijā – labas automašīnas. Valstis, kurā kaut kas tiek ražots, ir šīs produkcijas eksportētāji. Vai Baltkrievija ir gatava maksāt vairāk par naftu, ko tā saņems reversā no Eiropas? Iespējams, zināmu laku, taču nedomāju, ka tāda saimniekošanas metode noturēsies kaut vai gadu," uzskata Rožankovskis.

Latvija ir ieinteresēta organizēt naftas pārvadājumus uz Baltkrieviju caur savām ostām, aizvadītajā nedēļā konstatēja premjerministrs Krišjānis Kariņš savā vizītē Minskā. Pēc viņa vārdiem, puses apspriež iespēju importēt naftu no visas pasaules caur Latviju uz Baltkrieviju.

Ziņu lente
0