Uzbrukumā karaskolai Tripolē gājuši bojā 23 cilvēki

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasЛивия. Город Триполи.
Ливия. Город Триполи. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Skola atrodas Lībijas galvaspilsētas dienvidu daļā, ko kontrolē Nacionālās saskaņas valdība ar Faiezu Saradžu priekšgalā.

RĪGA, 5. janvāris - Sputnik. Aviācijas uzlidojumā Tripolē cietusi karaskola. Provizoriski dati liecina, ka gājuši bojā 23 kursanti, desmitiem guvuši ievainojumus, vēsta Nacionālās saskaņas valdības Veselības ministrija savā lapā Facebook.

Jāpiebilst, ka telekanāls "Al Jazeera" informē, ka triecienā gājuši bojā 28 cilvēki. Informācija par to, kas organizējis aviācijas uzlidojumu, netiek sniegta, piebilda aģentūra RIA Novosti.

Председатель Комитета Госдумы РФ по международным делам Леонид Слуцкий - Sputnik Latvija
Tramps iesaka Erdoganam neiejaukties Lībijas iekšējās lietās

Skola atrodas Lībijas galvaspilsētas dienvidu daļā, ko kontrolē Nacionālās saskaņas valdība ar Faiezu Saradžu priekšgalā.

Kopš pagājušā gada 4.aprīļa Lībijas galvaspilsētas piepilsētās rit bruņotas sadursmes starp maršala Halifa Haftara spēkiem un Nacionālās saskaņas valdības vienībām.

12. decembrī Haftars paziņoja, ka sākusies izšķirošā cīņa un virzība uz Tripolo. Pagaidām Lībijas nacionālajai armijai nav izdevies gūt nekādus nopietnus panākumus: abas puses joprojām turas savās pozīcijās, to starpā notiek artilērijas apšaudes un aviācijas uzlidojumi.

Janvāra sākumā Tripoles valdība lūdza Turcijai militāru palīdzību, ņemot vērā Haftara spēku uzbrukumu Lībijas galvaspilsētai. Ziņots, ka runa ir par gaisa, sauszemes un jūras spēku atbalstu uzbrukuma atvairīšanai. 2.janvārī Turcijas parlaments ar balsu vairākumu deva atļauju nosūtīt Turcijas bruņotos spēkus uz Lībiju.

Piektdien Lībijas nacionālās armijas komandieris maršals Halifa Haftars izsludināja vispārēju mobilizāciju un pretestību ārvalstu spēkiem.

Situācija Lībijā

Pēc Lībijas prezidenta Muamara Kadāfi gāšanas un slepkavības 2011. gadā valstī iestājusies divvaldība: austrumos strādā tautas ievēlēts parlaments, bet rietumos, galvaspilsētā Tripolē, valda ar ANO un Eiropas Savienības atbalstu saformētā nacionālās saskaņas valdība ar Faijezu Saradžu priekšgalā.

Valdība valsts austrumos strādā neatkarīgi no Tripoles un sadarbojas ar Lībijas nacionālo armiju, ko komandē maršals Halifs Haftars.

 

Ziņu lente
0