Bild: tikai 20 no 152 helikopteriem Vācijas BS ir gatavi darbam

© Foto : Official Website of the United States Navy / MC2 Mark Andrew HaysНемецкий авиамеханик готовит вертолет для учений НАТО BALTOPS - 2019, 5 июня 2019 года
Немецкий авиамеханик готовит вертолет для учений НАТО  BALTOPS - 2019, 5 июня 2019 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācu izdevums Bild stāsta, ka jau sen bija zināms par problēmām ar lidaparātiem, tomēr pagaidām nekas nav darīts, lai situācija uzlabotos.

RĪGA, 4. janvāris – Sputnik. Tikai 20 no 152 helikopteriem Vācijas Bruņotajos spēkos ir gatavi pacelties gaisā, un šis fakts negatīvi ietekmē pilotu sagatavošanas plānu, vēsta vācu izdevums Bild, atsaucoties uz Bundesvēra konfidenciālo pārskatu.

Izdevums stāsta, ka ekspluatācijai gatavi ir tikai astoņi trieciena helikopteri Tiger no 53, kā arī 12 transporta helikopteri NH90 (no 99 lidaparātiem). Tamlīdzīga situācija veidojusies tāpēc, ka kompānija Airbus Helicopters Deutschland nevar paspēt veikt lidaparātu savlaicīgu tehnisko apskati.

Флаг ВМС Германии - Sputnik Latvija
Bundesvēra karavīri palikuši bez apaviem, vēsta Vācijas mediji

"Katastrofālā situācija ar Tiger gatavību ietekmē pilotu sagatavotību. Tā ir bezatbildība – pieļaut tādu stāvokli," paziņoja "zaļo" frakcijas eksperts Bundestāgā Tobiass Lindners, vēsta Sputnik Lietuva.

Pēc viņa vārdiem, jau sen bija zināms par problēmām ar lidaparātiem, tomēr pagaidām nekas nav darīts, lai situācija uzlabotos.

Šis nebūt nav pirmais paziņojums par Vācijas armijas slikto kaujas gatavību.

Iepriekš Die Welt vēstīja, ka Bunesvēram nebija pietiekama skaita cīņasspējīgu tanku, kla piedalītos operācijā "Šķēpa asmenis". Izdevuma dati liecina, ka pērn vienā no tanku brigādēm darbspējīgi vija tikai deviņi no 44 tankiem Leopard 2 un trīs no 14 kājnieku kāpurķēžu bruņumašīnām Mrder. Avīze piebilda, ka bruņutehnikas bēdīgais stāvokis saistīts ar rezerves daļu trūkumu un pārliecīgiem tehniskās apkalpošanas izdevumiem.

Ziņu lente
0