Septītā gaisa telpas brīvība lidostā "Pulkovo": ko tas nozīmē airBaltic pasažieriem

© Sputnik / Sergey MelkonovСамолет Boeing 737-33A авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига
Самолет Boeing 737-33A авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sešas Eiropas zemo cenu lidsabiedrību pauda interesi lidojumu uzsākšanai uz lidostu "Pulkovo" atvērto debesu režīma 7. gaisa telpas brīvībā, paziņoja KF Transporta ministrija.

RĪGA, 31. decembris – Sputnik. Latvijas lidsabiedrība airBaltic paudusi interesi par lidojumu ģeogrāfijas paplašināšanu no Sanktpēterburgas, kad tur tiks ieviests "atvērto debesu" režīms, tiek ziņots KF Transporta ministrijas mājaslapā.

Самолет Airbus A220-300 авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
airBaltic atklās piecus jaunus galamērķus no Viļņas lidostas

Lidojumu ierobežojumu atcelšanas atvērto debesu režīms septītajā gaisa telpas brīvībā Sanktpēterburgā tiks ieviests 2020. gada 1. janvārī uz pieciem gadiem. Septītā gaisa telpas brīvība sniedz aviokompānijai tiesības pārvadāt pasažierus un kravas starp divām ārzemju valstīm bez pārsēšanās pārvadātāja reģistrācijas valstī. Tātad, piemēram, reisu maršrutā Rīga – lidosta "Pulkovo" – Rīga varēs izpildīt kāda aviokompānija, kuru interesē šis galamērķis, no patlaban 30 apstiprinātajām valstīm.

Šīs valstis ir iedalītas divās kategorijās. Pirmās grupas valstis varēs lidot uz lidostu "Pulkovo" septītajā gaisa telpas brīvībā bez ierobežojumiem. Tajā iekļauta 21 valsts: Beļģija, Dānija, Īrija, Islande, Latvija, Lietuva, Luksemburga, Ziemeļmaķedonija, Malta, Nīderlande, Norvēģija, Polija, Portugāle, Rumānija, Serbija, Slovākija, Slovēnija, Somija, Šveice, Zviedrija un Igaunija.

Otrās grupas aviokompānijas varēs lidot uz lidostu "Pulkovo" ar dažiem ierobežojumiem attiecībā uz izlidošanas un atgriešanās lidostu. Šajā grupā iekļuva Austrija (izņemot Vīni), Bulgārija (var izpildīt lidojumus tikai uz Sofiju), Lielbritānija (izņemot Londonu), VFR (Izņemot Berlīni, Diseldorfu, Hamburgu un Minheni), Spānija (izņemot Barselonu un Malagu), Itālija (izņemot Romu un Milānu), Kipra (izņemot Larnaku un Pafu), Francija (izņemot Parīzi un Nicu) un Čehija (izņemot Prāgu).

Transporta ministrija paziņoja, ka interesi par lidojumiem uz lidostu "Pulkovo" izrādīja tādas Eiropas aviokompānijas, kā Wizz Air, Ryanair, EasyJet, Volotea, airBaltic, FlyOne un citas.

Airbaltic - Sputnik Latvija
Kaļiņingrada lūdz airBaltic ņemt vērā tūristu plūsmu un dot lidmašīnas

Runājot par septītās gaisa telpas brīvības plusiem lidostai "Pulkovo", eksperti norāda pozitīvu šāda formāta ietekmi arī Sanktpēterburgas un visa apgabala iedzīvotājiem kopumā. Pirmkārt, pieaugs starptautisko galamērķu tīkls, parādīsies tālāki galamērķi, kas ļaus vietējiem tūristiem izvairīties no pārsēšanās Maskavā vai Eiropas pilsētās.

Otrkārt, pēc novērotāju sacītā, pastiprināsies konkurence pārvadātāju vidū, un tas nozīmē, ka tarifi atsevišķos maršrutos var tikt pārskatīti un samazināti.

"Šādas maršrutu un cenu tarifu daudzveidības rezultātā ieguvēji būs gan tūristi, gan tūroperatori. Organizēta tirgus dalībniekiem parādīsies vairāk iespēju pieejama tūristu produkta veidošanai," saka viens no informācijas avotiem aviācijas nozarē.

Ziņu lente
0