ES atklāti aptuveni 200 veselībai kaitīgu preču

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг Европейского союза
Флаг Европейского союза - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Laika posmā kopš pērnā gada decembra ES, tai skaitā Latvijā, konstatētas 163 veselībai bīstamas preces, kas ir par 46 mazāk nekā analoģiskā periodā iepriekšējā gadā.

RĪGA, 30. decembris – Sputnik. Veselības inspekcija ziņo, ka laika posmā no 2018. gada decembra ES reģistrētas 163 veselībai bīstamas preces, kas ir ievērojami mazāk, nekā iepriekšējā gada analoģiskā periodā, raksta BB.lv.

Tiek ziņots, ka lielākie draudi slēpjas šo preču sastāvā, jo lielākajai daļai preču noteikts ķīmisks risks. Ražošanā izmantotajos materiālos ir pārsniegta dažādu vielu pieļaujamā koncentrācija vai arī sastāvā ir neatļautas vielas.

Daļai preču konstatēts arī mikrobioloģiskais piesārņojums vai neatbilstošs iepakojums, neskaitot to, pārkāpumi manīti informācijas korektumā par preces drošību uz etiķetes.

Банка газированной воды - Sputnik Latvija
Gandrīz 10% produktu ES ir "dubultās kvalitātes" preces

Gada laikā Latvija piecas reizes ziņojusi par produkciju, kas neatbilst drošības prasībām. Tā, pēc Latvijas sūdzības par poļu tīrīšanas līdzekli vannām, tas tika aizliegts ES.

Tāpat pēc vairāku Latvijas iestāžu sūdzību tika aizliegti Latvijā ražotie elektronisko cigarešu šķidrumi. Tajos tika atklāts neatļauts nikotīna daudzums.

Veselībai bīstamu preču sarakstā iekļautas 46 ASV ražotas preces, tostarp tetovējumu pigmenti, ādas kopšanas līdzekļi un citas.

Tāpat aizliegto preču sarakstā parādījušās 23 Ķīnas preces (aerosoli, kosmētika un līme), 15 Lielbritānijas ražojuma preces, 11 Polijas preces, 6 Krievijas preces, izstrādājumi no Francijas, Brazīlijas, Indijas, Itālijas, Vācijas, Lietuvas.

Kaitīgo preču saraksts pastāvīgi tiek papildināts, pateicoties ES valstu ātrās informācijas apmaiņas sistēmai RAPEX. Sistēma neiekļauj informāciju par pārtikas produktiem, zālēm un medicīnas precēm.

Ziņu lente
0