Uz "Černobiļas" viļņa: Ignalinas AES apmeklējis rekordliels skaits tūristu

© Sputnik / Робертс ВицупсЧернобыль
Чернобыль - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Seriāls "Černobiļa" tika uzņemts Lietuvas slēgtajā atomelektrostacijā, un tagad tā jūtami ieinteresējusi tūristus no visas pasaules.

RĪGA, 28. decembris – Sputnik. Pēc miniseriāla "Černobiļa" nākšanas ēterā, Ignalinas AES, kurā tika filmēts seriāls, apmeklējuši aptuveni pieci tūkstoši cilvēku no Lietuvas un ārvalstīm, vēsta Sputnik Lietuva.

Валдис Лигонисович Затлерс - Sputnik Latvija
"Esmu tur bijis": bijušajam Latvijas prezidentam pavaicāja par "Černobiļu"

Šogad tūristiem tika organizētas 474 ekskursijas. Pie tam pirms gada notika tikai 240 ekskursijas, un staciju apmeklēja nedaudz vairāk nekā divi tūkstoši cilvēku.

Ekskursiju laikā apmeklētāji var apskatīt reaktoru zāli, demontēto turbīnu zāli un dispečeru punktu. Ekskursijas patiks visiem, ko interesē objekta vēsture, AES darba principi, demontāžas darbi un citi procesi.

Telekanāla HBO uzņemtais miniseriāls "Černobiļa" stāsta par avāriju Černobiļas atomelektrostacijā 1986. gadā un tās seku likvidatoru likteņiem. Avārija tiek uzskatīta par lielāko visa atomenerģētikas vēsture. Tā notika Ukrainas PSR, netālu no Pripetes pilsētas.

Противогазы - Sputnik Latvija
Dzīve un kino: visa patiesība par seriālu "Černobiļa"

Daļa uzņemšanas darbu notika Lietuvas teritorijā – Viļņā, Kauņā un Visaginā, savukārt Černobiļas atomstacijas loma bija piešķirta Ignalinas AES. Seriāla panākumu vilnī Lietuva sāka piedāvāt ekskursiju maršrutus pa tā uzņemšanas laukumiem.

Ignalinas atomelektrostacija tika slēgta pirms desmit gadiem pēc Eiropas Savienības prasības. Pēc tam sākās tās ekspluatācijas pārtraukšanas darbi. Demontāžu plānots noslēgt 2038.gadā. Kopš informācijas centra atvēršanas 1995. gadā Ignalinas AES apmeklējuši gandrīz simt tūkstoši cilvēku no dažādām valstīm.

Ziņu lente
0