Politologs novērtējis Krievijai naidīgo "klimatu" Latvijā un Igaunijā

© Foto : фото из личного архиваТартуский политолог Игорь Розенфельд
Тартуский политолог Игорь Розенфельд - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijā, tāpat kā Latvijā, ir politiskie spēki, kas gatavi izspēlēt Krievijai naidīgu kārti, tomēr starp abām kaimiņvalstīm vērojama svarīga atšķirība, norādīja politologs un publicists Igors Rozenfelds.

RĪGA, 26. novembris – Sputnik. Igaunijas varasiestādes izvērtē iespēju atslēgt Krievijas telekanālus, ko jau aizliedzis regulators Latvijā. Republikas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Inga Boudena atklāja, ka Tallina plāno apspriest ar kolēģiem Latvijā un Eiropas komisiju pamatu līdzīgu pasākumu īstenošanai Igaunijā.

Latvija salīdzinājumā ar Igauniju ir valsts ar skarbāku Krievijai naidīgo klimatu, sarunā ar Sputnik Igaunija konstatēja politologs un publicists Igors Rozenfelds.

"Latvija izceļas ar lielāku skarbumu attiecībās ar Krieviju. Latvijā vajā tiesībsargus, notiek SS veterānu gājieni. Pie tam Krievijas un Igaunijas attiecības mainās uz labo pusi, ir uzlabošanās tendence, notikusi prezidentu tikšanās," atzīmēja Rozenfelds.

Pēc eksperta domām, situācijā, kad rodas jautājums par Krievijas telekanālu aizliegšanu, tas nozīmē, ka kāds ir ieinteresēts, lai Krievijas un Igaunijas attiecības pasliktinātos.

Просмотр ТВ-передач - Sputnik Latvija
Latvijā aizliedza deviņus Krievijas telekanālus

"Kāds grib šīs attiecības pasliktināt, un tas nozīmēs atgriešanos pagātnē... Šīsdienas koalīcija ieņem divpusēju pozīciju. Pilnīgi iespējams, virkne partiju – koalīcijas dalībnieku – varētu izspēlēt arī Krievijai naidīgu kārti," uzskata Rozenfelds.

Aizvadītajā nedēļā regulators Latvijā apturēja telekanālu "Vremya: dalekoye i blizkoye", "Bobjor", "Dom Kino", "Dom Kino PREMIUM", "Muzika Pervogo", "O!", "Poyekhali", "TELECAFE" un "Peterburg - 5 kanal" translāciju, kuri ietilpst vienā mediju holdingā. Regulators pamatojis lēmumu ar ES sankcijām, kas vērstas pret holdinga beneficiāru Juriju Kovaļčuku.

Ziņu lente
0