Tūristiem Nīderlandē plānots aizliegt "kafijas veikaliņu" apmeklējumus

© Sputnik / Артур Александров / Pāriet pie mediju bankasАмстердам. Один из переулков в квартале Красных фонарей.
Амстердам. Один из переулков в квартале Красных фонарей. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ierobežojumi jau tagad ieviesti vairākās iestādēs pēc to īpašnieku lēmuma: atsevišķos Nīderlandes pierobežas rajonos šis lēmums nesis pozitīvu rezultātu.

RĪGA, 24. novembris – Sputnik. Nīderlandes politiķi ierosinājuši valdībai aizliegt tūristie apmeklēt coffee-shop, kuros pieejama marihuāna, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Ar šo ierosinājumu pie valsts tieslietu ministra Ivo Opsteltena vēstusies viena no lielākajām politiskajām koalīcijām – partija "Kristīgā savienība" (ChristenUnie). Plānots, ka aizlieguma izpildi kontrolēs pašvaldības – iestādēm tiks uzdots pieprasīt apmeklētājiem personību apliecinošu dokumentu.

Конопля - Sputnik Latvija
Getliņu poligonā vēlas audzēt marihuānu

Partija atzīmēja, ka "kafijas veikaliņos" pieejamās vieglās narkotiskās vielas, ko var iegādāties arī tūristi, izraisa agresīvu izturēšanos ārvalstnieku vidū un rada noziedzības pieauguma priekšnoteikumus.

ChristenUnie atgādināja, ka līdzīgi ierobežojumi jau ieviesti vairākās iestādēs pēc to īpašnieku lēmuma, un atsevišķos Nīderlandes pierobežas rajonos šis lēmums nesis pozitīvu rezultātu.

Gaidāms, ka Nīderlandes valdība pieņems lēmumu minētajā jautājumā līdz gada beigām.

Ziņu lente
0