Galvenais – izlūkošana: amerikāņu kareivji atklājuši Krievijas PRA pārvarēšanas plānu

© Министерство обороны РФ / Pāriet pie mediju bankasЗенитный ракетный комплекс С-400 "Триумф"
Зенитный ракетный комплекс С-400 Триумф - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV aktīvi strādā ar mērķi atrisināt problēmas, kas varētu rasties uzbrukumā Krievijai – viena no galvenajām lomām Krievijas PRA sistēmas uzlaušanas plānā amerikāņu karavīri piešķir izlūkošanai.

RĪGA, 20. novembris — Sputnik. Amerikāņu karavīri atklājuši dažas nianses plānā, ko būtu iespējams izmantot Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēmu (PGA) pārvarēšanai.

Зенитный ракетный комплекс С-400 Триумф - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV politikas efekts: Krievijas ieroču popularitāte aug visā pasaulē

Krievijas PGA pārvarēšanas problēma tika izskatīta ASV Gaisa spēku 16.gaisa armijas vienībās, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz avīzi "Izvestija". Izdevums precizēja, ka minētā armija saformēta šī gada oktobrī.

Amerikāņu plāna pirmais posms paredz izlūkošanas datu savākšanu par PGA objektu dislokācijas vietām un to mijiedarbību uzbrukumu atvairīšanas apstākļos. Pie tam 363. izlūkošanas spārna uzdevums ir savākt ziņas par Krievijas sistēmu tehniskajām īpašībām, detalizētus datus par to ekspluatāciju, kā arī sniegt reālās efektivitātes vērtējumu.

Pēc ASV karavīru domām, tas ļautu konstatēt potenciālā pretinieka vājās vietas un izraudzīties uzbrukuma vietas.

Pēc tam jāizstrādā radioelektroniskās cīņas plāns – to nolemts uzdot 9.izlūkošanas spārnam, kura rīcībā ir izlūkošanas lidmašīna U-2 (tā spēj pacelties vairāk nekā 21 tūkstoša metru augstumā).

Plānots izmantot arī 480. izlūkošanas vienību, kas atbild par datu vienotās sistēmas darbu(Distributed Common Ground System). No tās PGA speciālistiem jāsaņem izlūku savāktā informācija.

Amerikāņu karavīru atklātā plāna fināla posmā plānots izstrādāt Krievijas PGA sistēmu nekinētiskas apspiešanas metodes, noteikt precīzas sistēmu dislokācijas vietu koordinātes un nodot tās ASV trieciena aviācijai.

Российские зенитчики расстреляли кабанов из С-400 Триумф - видео - Sputnik Latvija
Video
Krievijas zenītartilēristi apšauda "mežacūkas" ar S-400 "Triumf"

Iepriekš par amerikāņu karavīru plāniem, kā pārraut Krievijas PGA Kaļiņingradas apgabalā, klāstīja ASV bruņoto spēku Eiropā un Āfrikā komandieris Džefrijs Lī Harrigans. Komentējot augstu stāvošā Pentagona "vanaga" spriedelējumus, Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova norādīja, ka tie ir bezatbildīgi.

"Un galvenais – tā ir muļķības izpausme: gudri, tālredzīgi cilvēki, kuri patiešām pauž to cilvēku intereses, kuri viņus iecēluši vai ievēlējuši, nekad nesniegs tamlīdzīgus paziņojumus, saprotot, ka viņi kaitē pārstāvētās valsts reputācijai," paziņoja diplomāte.

Ziņu lente
0