Žurnāliste sašutusi par Zeļenska stingro toni sarunā ar nacionālistiem

© AFP 2023 / GENYA SAVILOVПрезидент Украины Владимир Зеленский, архивное фото
Президент Украины Владимир Зеленский, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas līderis apmeklēja Luganskas apgabalu, lai apspriest karaspēka atvilkšanu un pieprasījis nacionālistiem netraucēt konflikta noregulēšanai.

RĪGA, 28. oktobris – Sputnik. Ukraiņu žurnāliste Janīna Sokolova ir sašutusi par toni, kādā Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis sarunājās ar nacionālistiem, vēsta Sputnik Lietuva.

Мисс Украина - 2019 Маргарита Паша - Sputnik Latvija
"Mis Ukraina 2019" pārsteigusi žurnālistus ar atbildi par Krimas piederību

Viņa ierakstīja video uzrunu valsts līderim, kurā paziņoja, ka ir "visnotaļ pārsteidzoši" dzirdēt no demokrātiski ievēlēta valsts vadītāja, kas pretendē uz vietu Eiropas Savienībā, tādas frāzes, kā, piemēram, "es taču neesmu kaut kāds lohs".

Iepriekš Zeļenskis ieradās Zolotoje ciemā, lai apspriestu ar kareivjiem karaspēka atvilkšanu. Ciema iedzīvotāji norādīja prezidentam, kur apmetušies uz dzīvi bruņoti ļaudis. Ukrainas prezidents ieradās ar viņiem aprunāties.

Viens no kaujiniekiem pavaicāja Zeļenskim, vai viņš tiksies ar akcijas "Nē kapitulācijai" dalībniekiem, kuri uzstājas pret "Šteinmeiera formulu". Atbildes kārtā valsts vadītājs pieprasīja nacionālistiem netraucēt karaspēku atvešanai. Tostarp Zeļenskis pateica: "Es taču neesmu kaut kāds lohs. Es atnācu un pateicu tev: "Novāc ieroci"."

Sokolova bijusi sašutusi par šādu prezidenta sarunāšanos ar nacionālistiem: "Man ir kauns par to, ko es ieraudzīju," paziņoja viņa.

Savukārt Apvienoto spēku operācijas štāba preses dienests pēcāk paziņoja, ka prezidenta oponenti nav kaut kādu karaspēku iestāžu vai Ukrainas BS pārstāvji, kuri būtu pilnvaroti atrasties un darboties operācijas veikšanas rajonā.

2014. gada aprīlī Ukrainas varasiestādes uzsāka kara operāciju pret pašpasludinātajām LTR un DTR, kuras paziņoja par neatkarību pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī. Saskaņā ar aktuālākajiem ANO datiem, konfliktā dzīvības zaudējuši vairāk nekā 10 tūkstoši cilvēku. Donbasa situācijas noregulēšanas jautājums tiek apspriests, Minskas kontaktu grupas apspriedēs, kura kopš 2014. gada septembra pieņēmusi jau trīs dokumentus konflikta deeskalācijas soļu reglamentācijai. Taču arī pēc vienošanās par pamiera noslēgšanu starp konflikta pusēm turpinās apšaudes.

Ziņu lente
0