Militārais eksperts: ASV neiebilst pret "kodoltriecieniņiem" Lietuvas teritorijā

© Foto : из архива автораЧлен корреспондент Российской академии ракетно-артиллерийских наук (РАРАН), доктор военных наук Константин Сивков
Член корреспондент Российской академии ракетно-артиллерийских наук (РАРАН), доктор военных наук  Константин Сивков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV karavīri var aizsargāt Lietuvas prorietumniecisko eliti no nabadzībā iedzīto iedzīvotāju iespējamā dumpja, turklāt ienesīs naudu budžetā, - tāpēc Viļņa lūdz ASV spēku pastāvīgu dislokāciju savā teritorijā, paskaidroja militārais eksperts Konstantins Sivkovs.

RĪGA, 16. oktobris – Sputnik. Lietuva centīsies panākt ASV spēku pastāvīgu dislokāciju savā teritorijā, pavēstīja valsts prezidents Gitans Nausēda.

Pirmdien, 14.oktobrī  sākās ASV Bruņoto spēku vienību pārvietošana uz Lietuvu ar mērķi sešus mēnešus piedalīties kopīgās mācībās ar lietuviešu kareivjiem. Plānots, ka valstī ieradsīies līdz 500 kareivji, kā arī aptuveni 100 smagās tehnikas vienības.

Член-корреспондент Российской академии ракетных и артиллерийских наук Константин Сивков - Sputnik Latvija
Militārais eksperts: ASV piešķīrušas Baltijai kodolpoligona lomu

"Šodien Lietuvā būtiski sarucis iedzīvotāju skaits, rūpniecība ir iznīcināta, tātad prorietumnieciskās elites darbības ir novedušas pie katastrofālām sekām. Šajos apstākļos politiskā elite un nacionālisti saprot, ka vienā jaukā dienā tauta var viņus vienkārši aizslaucīt. Amerikāņu bāze viņiem vajadzīga pašu drošībai," intervijā Sputnik Lietuva viedokli pauda militāro zinātņu doktors, Krievijas Raķešu un artilērijas zinātņu akadēmijas korespondētājloceklis Konstantins Sivkovs.

Pie tam amerikāņu kareivji, uzturoties reģionā, maksās naudu, ko, pirmkārt, varēs "sazāģēt" un likt kabatā, otrkārt, piebarot un nomierināt iedzīvotājus, piezīmēja eksperts.

"Viņiem ir nospļauties par to, ka Krievijas un ASV karadarbības sākuma gadījumā Lietuva kļūst par primārā trieciena objektu," piezīmēja eksperts.

Sivkovs norādīja, ka ASV var izvietot Lietuvā vidēja darbības rādiusa kodolraķetes un atgādināja: Vašingtona savā militārajā doktrīnā pieļauj ierobežotus kodolkarus trešo valstu teritorijā, kas neskars ne Krieviju, ne arī, protams, ASV.

"Nelielus kodoltriecieniņus, dažas kodolgalviņas trešo valstu teritorijā – to var, pēc amerikāņu militāro ekspertu domām. Tad nu padomājiet, kas notiks ar Lietuvu, ja kaut kas tāds sāksies tās teritorijā," bilda eksperts.

Сивков: США не против, чтобы по Литве было нанесено несколько "ядерных ударчиков"
Ziņu lente
0