Politologs komentēja Grētas Tūnbergas popularitātes iemeslus un saikni ar Krieviju

© SputnikПавел Шипилин
Павел Шипилин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Grēta Tūnberga ir mākslīgs, finansēts projekts, un ir labi, ka tas ir atzīts. Taču nav pamata turēt aizdomās Krieviju par ekoloģisko protestu organizāciju ar mērķi vājināt Eiropu – KF un ES ir "vienā laivā" norādīja politiskais analītiķis Pāvels Šipiļins.

RĪGA, 16. oktobris – Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāts Jorgs Moitens aicinājis noskaidrot, vai Eiropas Komisija var būt droša par to, ka Krievija nav finansējusi nesenās klimatiskās akcijas Eiropā.

EP deputāts savā uzrunā apgalvoja, ka zviedru ekoloģiskās aktīvistes Grētas Tūnbergas kustība "Piektdiena nākotnei", Greenpeace akcijas, civilie glābšanas kuģi Vidusjūrā ir "profesionāli organizēti un saņem nopietnu finansiālo atbalstu".

Грета Тунберг - Sputnik Latvija
EP aicina pētīt iespējamo Krievijas "saikni" ar Grētas Tūnbergas protestiem

Politiķis norādīja, ka nākotnē tamlīdzīgi ekoloģiskie protesti var negatīvi ietekmēt ES ekonomiku, piemēram, iespaidot politiku un likt šķēršļus iedzīvotāju labklājības un nodarbinātības, kā arī energoresursu stabilas piegādes nodrošināšanai, vēstīja RT.

"Beidzot atzinuši, ka šis globālais ekoloģiskais rekets saņem finansējumu, tas ir mākslīgs, tas nav bērnu krustakarš pret visu pasaulē, tam ir organizēti pamati. Tas iepriecina," teica Šipiļins radio Sputnik.

Komentējot pret Krieviju vērstās apsūdzības par ekoloģisko protestu organizēšanu, eksperts pievērsa uzmanību tam, ka Krievijai tie nav izdevīgi.

"Krievijai ir absolūti neizdevīgi novājināt Eiropu. Mēs esam "vienā laikā" un ar laiku mums faktiski jākļūst par sabiedrotajiem ekonomiskās konkurences cīņā ar ASV un Ķīnu," savu viedokli pamatoja Šipiļins.

Хотите знать, кто такая Грета Тунберг и почему весь мир говорит об этой девочке - Sputnik Latvija
Video
Kas ir Grēta Tūnberga un kāpēc visa pasaule runā par viņu? Par to stāsta video

Jorga Moitena izteikumiem līdzīgus paziņojumus laiž klajā ar transatlantisko solidaritāti saistīti Eiropas politiķi – viņi izmanto jebkuru ieganstu, lai mazinātu uzticēšanos Krievijai, atzīmēja politologs.

"Taču tas ir jāuztver mierīgi. Es pieļauju, ka tie paši cilvēki, kuri popularizē Grētu Tūnbergu, virza uz priekšu arī ideju par to, ka aiz viņas muguras stāv Krievija. Tā ir ierasta starptautiskā prakse, kas, no vienas puses, uzveļ vainu nevainīgajam, no otras – tiecas pretī saviem tīri komerciālajiem mērķiem," noslēgumā secināja Šipiļins.

Шипилин рассказал, кто может продвигать Грету Тунберг и при чем тут Россия
Ziņu lente
0