Eksperts: Eiropa ne velti bīstas no jaunas migrācijas krīzes

© Sputnik / Руслан КривобокВячеслав Поставнин
Вячеслав Поставнин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Fonda "Migrācija XXI gadsimts" prezidents Vjačeslavs Postavņins komentēja Vācijas iekšlietu ministra Horsta Zēhofera paziņojumu par jaunas, vēl spēcīgākas migrācijas krīzes iespējamu tuvošanos Eiropā.

RĪGA, 8. oktobris – Sputnik. Vācijas varasiestāžu bažas ir pamatotas, uzskata fonda "Migrācija XXI gadsimts" prezidents Vjačeslavs Postavņins. Eksperts paskaidroja, ka patlaban Āfrikā, Indoķīnā un Tuvajos Austrumos izveidojušās slēgtas, cikliskas, ļoti spēcīgas migrācijas plūsmas. Tās pārsvarā saistītas ar dzīves līmeni un klimatu. Eksperta viedokli uzzināja Sputnik Igaunija.

Speciālisti prognozē, ka galu galā šīs plūsmas zaudēs savu "cikliskumu" un daļa no tām virzīsies uz Eiropu. "Valda uzskats, ka patlaban tikai klimatisko bēgļu skaits vien sasniedz 300 miljonus. Varat iedomāties, kas notiks," paskaidroja Postavņins.

Iepriekš vēstīts, ka Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers brīdināja par jaunas migrācijas krīzes tuvošanos Eiropai.

Афганские беженцы под парижским мостом - Sputnik Latvija
Vācijas IeM nobažījusies par jaunas migrācijas krīzes risku Eiropā

Politiķis ir pārliecināts, ka tamlīdzīga notikumu scenārija risks ir reāls, ja netiks veikti nekādi pasākumi un netiks sniegts atbalsts partneriem Eiropā ar mērķi kontrolēt ES ārējās robežas.

"Ja mēs to neizdarīsim, mūs gaida bēgļu pieplūdums kā 2015.gadā, iespējams, vēl spēcīgāks nekā pirms četriem gadiem," uzsvēra Zēhofers.

Atgādināsim, ka 2015.gadā Vācija saskārās ar bēgļu lavīnu – valstī ieradās aptuveni 850 tūkstoši cilvēku. Daudzi viņu vidū iekļuva valstī nelegāli, bez personas identifikācijas dokumentiem.

Ziņu lente
0