Lielbritānijas parlaments atvainojies bezpajumtniekam no Latvijas

CC0 / pxhere / Бездомный
Бездомный - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Menedžeris pienāca un nofotografēja mūs, kad gulējām. Apmēram seši cilvēki gulēja augšā, kāds ducis – apakšā. Mēs bijām šokēti."

RĪGA, 23. septembris — Sputnik. Lielbritānijas parlaments atvainojies bezpajumtniekiem, kuri nakšņo pie Vestminsteras pils, par to, ka viņi bez atļaujas nofotografēti miegā, raksta The Guardian.

Tuneļos, kas savieno parlamenta ēku ar metro staciju, ik dienas nakšņo aptuveni divdesmit bezpajumtnieki. 14. septembrī viņi pamodušies un ieraudzījuši, ka viņus fotografē parlamenta noalgots cilvēks.

45 gadus vecs vīrietis no Latvijas pastāstīja, ka viņu pārsteigusi aina, ko viņš ieraudzījis pamostoties.

"Menedžeris pienāca un nofotografēja mūs, kad gulējām. Apmēram seši cilvēki gulēja augšā, kāds ducis – apakšā. Mēs bijām šokēti. Tunelis, kas ved uz parlamentu, ir labākā naktsguļas vieta bezpajumtniekiem – te ir silts un droši, jo visur ir kameras. Nesaprotu, kāpēc mūs fotografēja. Tā ir kaut kāda kļūda. Mēs zinām, ka viņi grib tikt no mums vaļā, droši vien tāpēc mūs fotografē," viņš teica.

Agrāk visi bezpajumtnieki nakšņoja vienā tunelī, taču pirms mēneša parlaments uzstādīja aizsargbarjeras, lai apzīmētu jaunās īpašuma robežas, ko saņēma no Londonas transporta pārvaldes kompānijas, un bezpajumtnieki izklīduši pa teritoriju.

"Patiesībā tagad ir sliktāk: agrāk mēs visi gulējām vienuviet, tagad cilvēki iet gulēt, kur pagadās, tuvāk parlamentam. Viņi grib tikt no mums vaļā, taču nezinu, kurp mums, pēc viņu domām, būtu jādodas. Tagad parlamentā ir tukšs, viņi ir brīvdienās, varbūt mums vajadzētu ievākties tur uz pāris nedēļām!" teica viens no bezpajumtniekiem.

Kopienu palātas pārstāvis atvainojās bezpajumtniekiem par sagādātajām neērtībām un apsolīja, ka visas fotogrāfijas tiks nodzēstas un tas vairs neatkārtosies, taču nepaskaidroja, kāpēc fotografēti guļošie cilvēki.

Проректор Финансового университета при Правительстве РФ Алексей  Зубец - Sputnik Latvija
Kas notiks ar Baltijas valstu valstspiederīgajiem pēc Brexit – eksperta viedoklis

Bezpajumtniekiem šķita, ka fotogrāfijas nokļūs policijas un migrācijas dienestu rokās. Iepriekš kāda labdarības organizācija palīdzējusi IeM atrast starp bezpajumtniekiem ārvalstniekus, kuri vēlāk tika izraidīti no valsts.

"Līdzās parlamentam guļošo bezpajumtnieku kriminalizācija rit jau sen. Šis incidents vēlreiz parāda, ka varasiestādes nicina bezpajumtniekus," paziņoja tiesībsargs.

"Vestminstera regulāri demonstrē bezpajumtniekiem jebkādu cieņas trūkumu. Ja pat parlaments, kam pievērsti visas valsts skatieni, negarantē bezpajumtniekiem elementārākās cilvēktiesības, var iedomāties, cik lielā mērā mūsu sabiedrību cauraudusi nevienlīdzība," uzskata Leiboristu partijas loceklis.

Pēdējā gada laikā Vestminsteras ielās nakšņojošo bezpajumtnieku skaits pieaudzis par 16%. Pērn tunelī zem parlamenta tika atrasti divu bezpajumtnieku līķi.

Ziņu lente
0