Zviedru zinātnieks izteicās par cilvēka gaļas lietošanu uzturā

© Sputnik / Sergey MelkonovФестиваль фастфуда в Риге
Фестиваль фастфуда в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc viņa domām, ja cilvēki lietotu uzturā cilvēka gaļu, kas iegūta no līķiem, tas varētu palīdzēt glābt cilvēci.

RĪGA, 10. septembris – Sputnik. Stokholmas Ekonomikas skolas profesors Magnuss Soderlunds (Magnus Söderlund) Zviedrijas galvaspilsētā zinātnieku simpozijā "Gastro" izteicās par labu cilvēka miesas lietošanai uzturā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz New York Post.

Коллекция жуков Даугавпилсского университета - Sputnik Latvija
Zinātnieki pastāstīja, kāpēc cilvēkiem jāēd kukaiņi

Pēc viņa domām, ja cilvēki lietotu uzturā cilvēka gaļu, kas iegūta no līķiem, tas varētu palīdzēt glābt cilvēci, ja vien pasaules sabiedrība pievērstu uzmanību šai idejai.

Soderlunda arguments par kanibālismu bija galvenais un centrālais diskusijas laikā "Vai jūs varat iedomāties, kā ēst cilvēka miesu?" "Konservatīvie" tabu pret kanibālismu, pēc viņa sacītā, ar laiku varētu mainīties, ja cilvēki pamēģinās šo jauno ēdienu.

Pasākumā tostarp tika apspriests jautājums, vai kanibālisms ir pārtikas stabilitātes problēmas risinājums nākotnē.

Uz jautājumu intervijas laikā pēc sarunas, vai viņš pats būtu gatavs pagaršot cilvēka miesu, Soderlunds pateica, ka viņš ir atvērts šai idejai.

"Es jūtu zināmu neizlēmību, taču neizskatos pārāk konservatīvs. (…) Man ir jāsaka (…) Es būtu gatavs vismaz pagaršot to," sacīja viņš.

Tāpat zinātnieks piedāvāja alternatīvas kārtā "reālākus" variantus, tādus kā, piemēram, mājdzīvnieku un kukaiņu ēšanu.

Tiek atzīmēts, ka profesora idejas ieviešanai varēt traucēt kanibālisma potenciālie draudi veselībai. Piemēram, līdz 1960. gadiem Papua-Jaungvinejas aborigēni praktizēja savu miroņu ēšanu. Šī prakse noveda pie kuru slimības epidēmijas.

Saskaņā ar ASV Nacionālās medicīniskās bibliotēkas datiem, saslimšanu izraisa infekcijas aģents – olbaltumviela, kura atklāta cilvēka smadzeņu bojātajos audos.

Ziņu lente
0